• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Όχι τέλειος» ο Marquez
Αλλά κατάφερε να πάρει την pole!
Νέα 29/08/2015 - 21:34

Ο Marc Marquez κατάφερε να πάρει την τρίτη του pole position στους τελευταίους τέσσερεις Γύρους, διαλύοντας στην πορεία το δικό του απόλυτο χρόνο στην πίστα του Silverstone.

 

Ο Ισπανός ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Lorenzo σήμερα το πρωί, έκανε όμως την ολική ανατροπή και στις τελευταίες ελεύθερες δοκιμές είχε τρομερό ρυθμό με εννέα γύρους στο 2:01 και μάλιστα με το σκληρό πίσω ελαστικό!

 

Στις κατατακτήριες φόρεσε φυσικά το πιο μαλακό ελαστικό και μόλις στον πρώτο του γύρο έπεσε κάτω από το δικό του περσινό απόλυτο χρόνο. Με τον τελευταίο του γύρο μάλιστα, παραλίγο να πέσει κάτω από τα 2 λεπτά, αλλά δεν απέφυγε το λάθος.

 

«Έκανα το λάθος και ο ιδανικός χρόνος ήταν δυο δέκατα πιο κάτω, αλλά όταν είσαι στο όριο κάνεις λάθη. Έχασα μια ταχύτητα, αλλά ακόμα κι έτσι κατάφερα να πάρω την pole position», σχολίασε ο Marquez.

 

«Ήμασταν πολύ γρήγοροι σε σχέση με πέρυσι. Πάνω από μισό δευτερόλεπτο κι έτσι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Jorge ήταν πολύ δυνατός. Ο Dani επίσης ήταν γρήγορος και όλοι ξέρουμε ότι ο Valentino είναι αναβάτης αγώνα».

 

«Αν γίνει ο αγώνας στο στεγνό έχουμε καλό ρυθμό και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τη νίκη», πρόσθεσε ο Marquez που παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι ακόμα κι ο ίδιος δεν περίμενε το φοβερό ρυθμό που είχε στις ΕΔ4 με το σκληρό ελαστικό. Ωστόσο δεν απέκλεισε να φορέσει το μεσαίο στον αγώνα.

 

«Μετά τις ΕΔ3 όλα ήταν ξεκάθαρα για εμένα και ο ρυθμός καλός με το μεσαίο ελαστικό. Στις ΕΔ4 όμως δοκιμάσαμε το σκληρό. Είδαμε ότι η δυναμική ήταν καλή και καταφέραμε να κάνουμε μερικούς γύρους στο 2:01».

 

«Αυτός ο ρυθμός ήταν έκπληξη και για εμάς, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η θερμοκρασία στο έδαφος ήταν υψηλότερη από χτες και πιθανότατα πιο ψηλή από αύριο. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό, αλλά αποτελεί σίγουρα επιλογή για αύριο».

 

«Μ’ αρέσει πολύ αυτή η πίστα, αλλά ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας είναι ο καιρός και θα είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τον αυριανό αγώνα».

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Δεν απέφυγα το λάθος

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Στόχος η κορυφή στη βαθμολογία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα