• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Η συνέντευξη Τύπου
Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές
Νέα 24/09/2015 - 22:14

Ο 14ος Γύρος του φετινού Πρωταθλήματος ξεκίνησε κι επίσημα με τη συνέντευξη Τύπου και ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκαν οι δημοσιογράφοι ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Valentino Rossi.

 

Ο Ιταλός θρύλος βρίσκεται στη μια από τις δυο πίστες του Ημερολογίου που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει αγώνα στη μεγάλη κατηγορία: «Είναι δύσκολη αυτή η πίστα για εμένα, αλλά τα τελευταία χρόνια τα πάμε καλύτερα».

 

«Πήρα το βάθρο το 2013 αλλά ήταν υπό ιδιαίτερες συνθήκες μιας κι έπεσε ο Dani, ενώ οι Jorge και Marc είχαν ξεφύγει πολύ. Πέρυσι νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω καλό αγώνα».

 

«Ήμουν γρήγορος την Κυριακή, αλλά ενδεχομένως πιο γρήγορος απ’ ότι έπρεπε καθώς έκανα το λάθος στα φρένα με τον Dani κι έπεσα. Είναι δύσκολη αλλά καλή πίστα και διασκεδαστική όταν είσαι μέσα κι έτσι πρέπει να βρω την κατάλληλη ταχύτητα».

 

Αποφασισμένος, μετά την πτώση του στο San Marino, να μειώσει τη διαφορά των 23β από τον Rossi είναι ο Jorge Lorenzo, ο οποίος είναι σταθερά στο βάθρο στην Aragon τα τελευταία χρόνια.

 

«Ιστορικά η Aragon δεν είναι πίστα της Yamaha, από το 2010 μέχρι πέρυσι», σχολίασε ο Lorenzo ο οποίος κατάφερε πέρυσι να πάρει τη νίκη στον flag-to-flag αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

 

«Πέρυσι κατάφερα να μείνω στις δύσκολες συνθήκες και να πάρω τη νίκη κα ήμουν πιο γρήγορος απ’ οποιαδήποτε άλλη φορά! Θεωρώ ότι με τη βελτίωσή μας φέτος, θα είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».

 

Ο Marquez βρίσκεται 63 βαθμούς πίσω από την κορυφή, αλλά είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι έχει κερδίσει τους τρεις από τους τελευταίους πέντε αγώνες. Το 2013 είχε κερδίσει τον αγώνα από την pole, αλλά πέρυσι είχε την πτώση ενώ προηγούνταν.

 

«Ήταν καλά στο Misano και ακολουθήσαμε τη σωστή στρατηγική. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως εδώ έχουμε τα ίδια και κάνω λάθος. Ήταν σημαντική νίκη για εμένα αλλά θα δούμε τι θα γίνει εδώ».

 

«Η Yamaha έχει κάνει πέντε ημέρες δοκιμών στην Aragon κι έτσι θα είναι δυνατοί από την αρχή, ειδικά ο Jorge. Αλλά ναι, θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε από την αρχή για τη νίκη. Το βάθρο είναι ο στόχος και αν μπορέσουμε, η νίκη».

 

Στο San Marino ο Bradley Smith επέστρεψε στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας μετά το Phillip Island και το 2014. Ο Βρετανός παραμένει ο καλύτερος δορυφορικός και πέρυσι είχε πάρει την 5η θέση στην Aragon.

 

«Το αποτέλεσμα στο Misano ήταν φανταστικό για εμένα και την ομάδα. Το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο το γεγονός ότι οι δορυφορικοί δεν έχουμε και τόσα βάθρα. Είναι δύσκολο για εμάς να ανέβουμε εκεί πάνω».

 

«Είναι ωραίο όταν συμβαίνει και μου έδωσε περισσότερους βαθμούς για να παλέψω για την πέμπτη θέση στο Πρωτάθλημα. Δεν περίμενα να είμαι σ’ αυτή τη θέση. Μετά από 9-10 αγώνες απλά προσπαθούσα να κρατηθώ ως η καλύτερη δορυφορική».

 

«Αλλά μετά από πέντε ακόμα κρατιόμαστε εδώ ψηλά και τώρα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στους τελευταίους πέντε της σεζόν».

 

Ένας άλλος ήρωας του Misano ήταν παρών στη συνέντευξη. Ο λόγος για τον Scott Redding που πήρε το πρώτο βάθρο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία κι έχει 32β στους τελευταίους 4 αγώνες, την ώρα που στους πρώτους 9 είχε μαζέψει μόλις 30!

 

«Έχει ανηφόρες, κατηφόρες, γρήγορες στροφές, κλειστές στροφές και είναι πολύ συναρπαστική για την MotoGP. Ανυπομονώ να βγω για τις ΕΔ1 και να δω την αίσθησή μου με τη μοτοσυκλέτα κι ευελπιστώ ότι θα συνεχίσω να βελτιώνομαι».

 

Στη συνέντευξη τύπου είχε προσκληθεί και ο Johann Zarco, ο αναβάτης που θα πανηγυρίσει - όπως όλα δείχνουν - πρώτος τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή απ’ όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος.

 

«Είναι ωραία να είσαι σ’ αυτή τη θέση, αλλά υπάρχει η πίεση να παλέψεις για τον Τίτλο. Σε κάθε αγώνα διεύρυνα τη διαφορά, αλλά δεν ένιωθα και ιδιαίτερη πίεση. Σίγουρα υπήρξαν πολλές συνεντεύξεις και δημοσιογράφοι να ρωτάνε για τον Τίτλο».

 

«Όμως από την πλευρά μου θύμιζα στον εαυτό μου ότι το σημαντικό είναι ο Τίτλος και όχι το που θα τον κατακτήσω. Το επαναλαμβάνω αρκετές φορές για να είμαι ήρεμος και θα δούμε τι θα γίνει. Θέλω απλά να βγω έξω και να παλέψω για τη νίκη».

Επόμενο άρθρο »

Ο Vinales πιλότος σε F-18!

« Προηγούμενο άρθρο

Δύσκολο Σ/Κ για Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα