• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΓΕΡΜΑΝΙΑ LIVE: O καιρός παίζει τα παιχνίδια του
O Nicky Hayden σε πολύ καλή φόρμα, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στο βρεγμένο
Νέα 17/07/2009 - 20:17

 

Οι πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές της Παρασκευής ξεκίνησαν με την πίστα βρεγμένη, μετά από μια μπόρα που ξεκίνησε στην διάρκεια των δοκιμών των 125cc.

 

O Nicky Hayden σε πολύ καλή φόρμα, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στο βρεγμένο και έφερε χαμόγελα στο box της Ducati. Αργότερα στο στεγνό ήταν συνέχεια ανάμεσα στους πρώτους, για να βρεθεί τελικά 8ος, μόλις 0.588 του δευτερολέπτου πίσω από τον Casey Stoner που για άλλη μια φορά κυριάρχησε σε ελεύθερες δοκιμές, μάλιστα με τους λιγότερους γύρους από όλους.

Βέβαια αυτό το γεγονός αφήνει υπόνοιες για το ανάρρωσε πλήρως από την αναιμία και την γαστρίτιδα που τον ταλαιπώρησαν τον τελευταίο μήνα.

 

Πίσω από τον Αυστραλό έγινε μάχη, κυριολεκτικά στον τελευταίο γύρο των δοκιμών, για τη 2η θέση που πήγε τελικά στον Dani Pedrosa, τον πιο ανεβασμένο ψυχολογικά οδηγό και μάλιστα με την πρώτη δοκιμή του νέου κινητήρα να αφήνει θετικές εντυπώσεις.

Ο Rossi σοβαρός έκανε πολλή δουλειά στο ΒΟΧ
Ο Rossi σοβαρός έκανε πολλή δουλειά στο ΒΟΧ

 

Ο Valentino Rossi ήταν 3ος πολύ κοντά στον Ισπανό και με πολλές δοκιμές σε διαφορετικές ρυθμίσεις. Τα 30 λεπτά που πέρασαν μέχρι να στεγνώσει η πίστα, ήταν ένα εμπόδιο για όλες τις ομάδες να βρουν το σωστό δρόμο στη ρύθμιση, η οποία είναι πολύ σημαντική σε αυτήν την πίστα. Αν μάλιστα ο καιρός είναι βροχερός και αύριο, όπως λέει η πρόγνωση και καλός την Κυριακή, τότε θα έχουμε εκπλήξεις στον αγώνα, με τον «γιατρό» πάντως να ευνοείται, αφού όπως είπε χτες η Μ1 είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ως προς τις ρυθμίσεις σε αυτήν την πίστα.

 

Στην 4η θέση των δοκιμών δεν ήταν ο 4ος της παρέας των φετινών νικητών των 8 πρώτων αγώνων, αλλά ο Γάλλος Randy De Puniet, που για άλλη μια φορά έδειξε την ταχύτητά του, σε συνδυασμό με την πίστα αυτή που δεν ευνοεί τόσο πολύ τις εργοστασιακές Honda έναντι των δορυφορικών, αφού δεν έχει μεγάλες ευθείες και τελικές ταχύτητες.

Ο Luccio Ceccinello, manatzer του De Puniet, έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος
Ο Luccio Ceccinello, manatzer του De Puniet, έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος

Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη για την Ιαπωνική εταιρία είναι η 5η θέση του επίσης «δορυφορικού» Alex De Angelis, αλλά και η 7η του «εργοστασιακού» Toni Elias, τη στιγμή που ο φουλ εργοστασιακός Andrea Dovizioso ήταν 9ος, βάζοντας για πρώτη φορά φέτος 5 Honda στις 10 πρώτες των δοκιμών! Ανάκαμψη λοιπόν το μεγάλο Η;

 

Στην 6η θέση ο Colin Edwards ήταν μόλις η 2η Yamaha στις 10 πρώτες με τον Lorenzo να μένει 11ος!, χωρίς να έχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.

Η GP9 του Stoner αλλάζει μοχλικό και αμέσως μετά σημειώνει τον καλύτερο χρόνο
Η GP9 του Stoner αλλάζει μοχλικό και αμέσως μετά σημειώνει τον καλύτερο χρόνο

 

Στην 10η θέση και πάλι ευχάριστη παρουσία, αυτή του Marco Melandri που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, εν όψη και της φημολογούμενης μεταγραφής του στην Gresini Honda για το 2010.

 

Δύσκολη μέρα και πάλι για την Suzuki, με τον Capirossi 12o και τον Vermeulen 16ο, μετά από high-siding στο οποίο κτύπησε λίγο το πόδι του.

Επόμενο άρθρο »

PEDROSA: Δεύτερη θέση στις δοκιμές, καλές εντυπώσεις από το νέο κινητήρα...

« Προηγούμενο άρθρο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - 125cc: O SIMON ταχύτερος πριν την καταιγίδα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα