• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκπαιδευτικό CB125F
Μια εξαιρετική ιδέα από την Honda!
Τεστ-Μοντέλα 30/11/2015 - 11:44

Η σειρά των CB της Honda έχουν μεγαλώσει - και στην Ελλάδα - γενιές ολόκληρες μοτοσυκλετιστών.

 

Πλέον, ο κατασκευαστής περνάει στο επόμενο επίπεδο με την εκπαιδευτική του μοτοσυκλέτα, την CB125F.

 

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δεν πωλείται στην Ιαπωνία, αλλά αυτό θα αλλάξει για να εκπαιδεύσει και τους Ιάπωνες στα μυστικά των δυο τροχών.

 

Όλοι μπορούμε να φανταστούμε για ποιόν λόγο μπήκαν οι προστατευτικές μπάρες στην εν λόγω μοτοσυκλέτα, τι γίνεται όμως με τα πολλά φώτα μπροστά;

 

Η ιδέα είναι εξαιρετική: Το κάθε ένα από τα φώτα - κόκκινο/πορτοκαλί/μπλε/πράσινο/θαλασσί και άσπρο - ανάβει όταν ο εκπαιδευόμενος κάνει κάτι συγκεκριμένο.

 

Η Honda μας έχει πληροφορήσει για δυο συγκεκριμένες λειτουργίες: το ένα φωτάκι ανάβει όταν πατηθεί το φρένο και το άλλο όταν ο κινητήρας σταματήσει. Ένα αντίστοιχο σετ υπάρχει και στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας.

 

Φυσικά μπορούμε να φανταστούμε ότι ένα άλλο φωτάκι θα ανάβει για τον συμπλέκτη, για νεκρά, ίσως για το πίσω φρένο ή για το αν ανεβάζει στροφές ή όχι ο μαθητής.

 

Όποιες κι αν είναι οι άλλες λειτουργίες, το αποτέλεσμα παραμένει ότι ο δάσκαλος θα μπορεί να έχει τον έλεγχο και να γνωρίζει πράγματα που ενδεχομένως δεν θα φαίνονταν άμεσα.

 

Παράλληλα, να προσθέσουμε ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό μοντέλο έχει περιοριστή στα 30χλμ/ώρα, που μπορεί να αλλάξει και να πάει μέχρι 40χλμ/ώρα.

 

Τέλος, καλοδεχούμενη είναι και η ένδειξη για τις ταχύτητες στον πίνακα οργάνων, κάτι που θα εκτιμήσουν οι εκπαιδευόμενοι.

Επόμενο άρθρο »

Έρχεται η Energica Eva!

« Προηγούμενο άρθρο

Έρχεται νέο μοντέλο από την Victory

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα