• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές!
Παραδέχεται ότι είχε βάλει ψηλά τον πήχη
Νέα 22/03/2016 - 18:17

Η απογοήτευση στο πρόσωπο του Maverick Vinales ήταν φανερή, καθώς μπορεί στον αγώνα του Qatar να ισοφάρισε το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κατηγορία, ωστόσο αποδείχτηκε υπέρμετρα φιλόδοξος στις δηλώσεις του.

 

Ο Ισπανός άσος της Suzuki, τόνιζε πριν τον αγώνα στο Qatar ότι μπορεί να μείνει κοντά στους πρώτους, για να μείνει τελικά όμως 15,4 δευτ. πίσω από τον Lorenzo και 13 δευτ. πίσω από τον τελευταίο του μπροστινού γκρουπ, Rossi.

 

Με το περσινό - φανταστικό όπως έχει αποδειχτεί - πλαίσιο της Suzuki και με το seamless κιβώτιο (μόνο στα ανεβάσματα), ο Vinales δυσκολευόταν πάρα πολύ να περάσει τον Dani Pedrosa.

 

Με δεδομένο μάλιστα ότι στο μεσημεριανό ζέσταμα είχε αρκετούς γύρους στο 1:55 (έξι συνεχόμενους), ο Ισπανός ήταν προβληματισμένος με την απόδοσή του στον αγώνα.

 

«Οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές. Δεν ένιωθα καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα, όπως προηγουμένως. Δεν ξέρω τι έγινε και η πρόσφυση δεν ήταν τόσο καλή, όχι τόσο στην επιτάχυνση όσο στα φρένα».

 

«Φρέναρα και το πίσω συνεχώς γλίστραγε και μου ήταν αδύνατον να κρατήσω την ταχύτητα μέσα στις στροφές».

 

«Κάναμε καλή δουλειά όλο το Σ/Κ, για μένα ήταν το καλύτερό μου στο MotoGP. Ακόμα και τα 14δ δεν είναι άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι έχανα τουλάχιστον 4-5 πίσω από τον Dani».

 

«Ελπίζω η Suzuki να κάνει κι άλλο βήμα για να πλησιάσουμε την κορυφή. Με σκληρή δουλειά είναι εφικτό. Θα δουλέψω κι εγώ πολύ να βελτιώσω τον εαυτό μου».

 

«Πρέπει να βρω περισσότερη πρόσφυση για να κρατάω τις γραμμές μου. Όταν διατηρείς την ταχύτητα στις στροφές, εύκολα έρχεται και ο χρόνος».

 

«Στον πρώτο γύρο ένιωθα καλά. Ήταν όμως δύσκολο να περάσω τον Dani. Μετά τον 10ο έπεσε η απόδοση του ελαστικού και ήταν δύσκολο να κρατήσεις το ρυθμό».

 

«Ήταν πολύ δύσκολο! Δεν έκανα 56,6 όλο το Σ/Κ και το έκανα στον αγώνα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Θα το αναλύσουμε και θα έχουμε τις πληροφορίες για την Αργεντινή».

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα στην επιτάχυνση της Honda, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι δηλώσεις στη συνέχεια του Vinales, ο οποίος πάλευε απέναντι στην πιο αργή από τις δυο εργοστασιακές RC213V!

 

«Έχανα χρόνο στο γκάζι, στην επιτάχυνση... προσπαθούσα να τον προλάβω στα γρήγορα κομμάτια της πίστας».

 

«Στο πρώτο κομμάτι, αλλά και στις στροφές 6 και 10 (σ.σ. δυο από τις πιο αργές στροφές της πίστας) δυσκολευόμουν πολύ. Δεν ξέρω αν είχε περισσότερη πρόσφυση από εμάς».

 

Τέλος, επανέλαβε την προτροπή του αλλά και την ελπίδα του ότι η Suzuki θα φέρει κάτι καινούργιο για να τον βοηθήσει να είναι στην κορυφή!

 

«Έχω εμπιστοσύνη στην Suzuki και θα φέρουν κάτι που θα μας βοηθήσει να παλεύουμε για τις πρώτες θέσεις».

 

«Όταν είμαι πίσω από τους πρώτους, νιώθω ότι κι εγώ μπορώ να κάνω το ίδιο. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος και να κρατήσω την εμπιστοσύνη μου στην Suzuki ότι θα φέρει κάτι για να είμαι εκεί».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Η Ducati είναι απειλή

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Τεχνικό πρόβλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα