• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αντέγραψε ο Marquez!
Το στυλ του Lorenzo για να βελτιώσει χρόνους
Νέα 20/08/2016 - 20:53

Μια μεγάλη αλήθεια είπε στη σημερινή συνέντευξη τύπου μετά το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών στην πίστα του Brno ο Marc Marquez.

 

Πάντα όσοι δυσκολεύονται μέσα σε μια πίστα, θα καθίσουν και θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν από τους πιο γρήγορους τα καλά τους στοιχεία στον τρόπο οδήγησης.

 

Ο Marquez κατάφερε να πάρει την pole position σήμερα μετά από έναν εκπληκτικό προτελευταίο γύρο, όταν και χρειάστηκε να περάσει πρώτα τον Rossi και μετά τον Pol Espargaro.

 

Μετά την κυριαρχία του Lorenzo, ο πανέξυπνος Marquez εκμεταλλεύτηκε τα δυνατά σημεία του αντιπάλου του, αντέγραψε το στυλ του για να βοηθήσει στη διαχείριση ελαστικών και πήρε μια μάλλον ανέλπιστη pole.

 

Ο συνδυασμός της αντιγραφής αυτής, μαζί με την απαραίτητη δουλειά που έγινε στο set-up της RC213V και τα «φτεράκια», τον βοήθησαν να πετύχει αυτή τη θεαματική βελτίωση.

 

«Χτες είχαμε ρίξει το βάρος περισσότερο στα ηλεκτρονικά. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα αλλά δεν μου άρεσαν κι έτσι γυρίσαμε στις παλιές ρυθμίσεις».

 

«Είδαμε ότι σ’ αυτή την πίστα ότι τα φτεράκια είχαν καλή δυναμική κι έτσι τα χρησιμοποιήσαμε στις ΕΔ4».

 

«Ένα από τα προβλήματά μου ήταν όταν έπεφτε η απόδοση του ελαστικού. Γλίστραγα πολύ, δεν είχα πρόσφυση κι έχανα περισσότερο στην επιτάχυνση».

 

«Όμως βρήκαμε κάτι εκεί και τώρα μπορώ να οδηγώ γρήγορα και ομαλά. Αυτός είναι ο στόχος και πάντα προσπαθείς να αντιγράψεις τον πιο γρήγορο».

 

«Ο Lorenzo ήταν ο πιο γρήγορος στις ΕΔ3 κι έτσι προσπάθησα ν’ αντιγράψω το στυλ του όσο γινόταν, γιατί είναι τελείως διαφορετικό απ’ το δικό μου. Πάντως δούλεψε».

 

Όπως και να ‘χει οι αγώνες δεν κερδίζονται με τον ένα γύρο - κάτι που επεσήμανε ο Marquez - και ο 23χρονος θεωρεί ότι υστερεί ακόμα σε ρυθμό αγώνα.

 

«Βασικά είναι πιο αργοί στον ένα γύρο, αλλά σε ρυθμό αγώνα είμαι εγώ λίγο πιο πίσω για ένα ή δυο δέκατα».

 

«Το πρωί ήμασταν πιο μακριά, στις ΕΔ3 ήταν εννιά δέκατα από τον Lorenzo, αλλά το απόγευμα βελτιωθήκαμε πολύ με τα φθαρμένα ελαστικά και βελτιώσαμε το set-up».

 

«Νομίζω ότι θα παλέψουν για νίκη 4-5 αναβάτες αύριο: οι δυο Yamaha, ο Iannone ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Vinales. Οδηγεί καλά και μπορεί να είναι μπροστά».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Αβίαστα!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Σαν το κέντρο της Ρώμης!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα