• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
TECH 3 YAMAHA: Αποφασίζουν για Toseland.
Ανακοίνωση στην Indianapolis.
Νέα 23/08/2009 - 09:37

Ο James Toseland θα μάθει αν θα συνεχίσει την καριέρα του στα MotoGP, στο Grand Prix της Indianapolis. Το συμβόλαιο του Βρετανού τελειώνει στο τέλος στης σεζόν, και ο ίδιος θέλει απεγνωσμένα να παραμείνει στην Yamaha Tech 3, αντί να επιστρέψει στο Πρωτάθλημα World Superbikes.

 

Πάντως προς το παρόν καμία απόφαση δεν έχει παρθεί από το αφεντικό της Tech 3, Herve Poncharal, παρά τη φημολογία ότι η Dorna δε θέλει να χάσει ένα Βρετανό αναβάτη, από το Πρωτάθλημα του 2010. Ο επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta φαίνεται να ανησυχεί για την αύξηση της επιρροής των Ιταλών και των Ισπανών, στα MotoGP με τους Hector Barbera, Alvaro Bautista, Marco Simoncelli,Valentino Rossi, Marco Melandri, Loris Capirossi, Andrea Dovizsioso, Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo, να κατακλύζουν το grid του 2010.

 

Ο Ezpeleta θέλει να διατηρήσει κάποια πολυεθνική αίσθηση στο Πρωτάθλημα, και γνωρίζει καλά πόσο σημαντική είναι η Βρετανική αγορά για την Dorna. Αυτό φαίνεται πως ενισχύει το ενδεχόμενο παραμονής του Toseland στην ομάδα, καθώς και το γεγονός ότι η Tech 3 έχει σημαντική ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης, που θα εξασφαλιστεί αν ανανεώσει με το Βρετανό.

 

Παρόλα αυτά, η έλλειψη σταθερότητας του Toseland είναι αρκετή για να τον απομακρύνει από τα MotoGP. Ήδη αρκετά ονόματα ακούγονται για να αναλάβουν τη δεύτερη μοτοσυκλέτα YZR-M1, της δορυφορικής Tech 3.

 

Ο Poncharal δήλωσε: "Πιστεύω ότι θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό μου στην Indianapolis, την επόμενη εβδομάδα. Έχει φτάσει πλέον ο χρόνος που πρέπει να παρθούν αποφάσεις, και όπως έχω πει και στο παρελθόν, ο James διεκδικεί μια θεση για την επόμενη χρονιά."

 

Πάντως, ο ένας αναβάτης της ομάδας, θα είναι σίγουρα ο Colin Edwards, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ότι τη δεύτερη μοτοσυκλέτα θα αναλάβει ο Ben Spies.

Επόμενο άρθρο »

FIAT YAMAHA: Αισιοδοξία για το θέμα Lorenzo.

« Προηγούμενο άρθρο

HAYDEN: "Ο Lorenzo θα πρέπει να είναι γενναίος, αν έρθει στη Ducati."

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα