• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
LORENZO: "Έκανα ότι έπρεπε!"
Ο Ισπανός δηλώνει ικανοποιημένος από την απόδοσή του στο Misano.
Νέα 07/09/2009 - 12:11

O Jorge Lorenzo έχασε την ευκαιρία να καθυστερήσει τον Valentino Rossi προς την τροχιά του τίτλου, αλλά δηλώνει ικανοποιημένος από τη δεύτερη θέση που πήρε στον αγώνα του Misano. Ο Ισπανός παραλίγο να εμβολιστεί στη δεύτερη στροφή, οπότε είναι λογικό να είναι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση του βάθρου.

 

Ενώ ο Rossi – που έπεσε στον αγώνα της Indianapolis – ήταν ταχύτερος όλο το σαββατοκύριακο, ο Lorenzo έδειχνε αρκετά πιο αργός, όντας έκτος στην πρωινή προθέρμανση, 0.7 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταβλό του. Ο Ισπανός απέφυγε τα χειρότερα όταν ενεπλάκη στο ατύχημα της δεύτερης στροφής, που έθεσε εκτός μάχης τους Alex de Angelis, Colin Edwards και Nicky Hayden.

 

Ένα γύρο αργότερα, προσπέρασε τον Rossi, για την τρίτη θέση στη στροφή 1. Ο Rossi αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν είχε μεγάλη εμπιστοσύνη, όντας πλήρης καυσίμου, αλλά ο Lorenzo δεν κατάφερε τελικά να εκμεταλλευτεί αυτό το παροδικό πλεονέκτημα, όταν δυσκολεύτηκε να προσπεράσει τον Toni Elias.

 

Ο Ισπανός κρατήθηκε πίσω από τον αναβάτη της Gresini Honda για τρεις γύρους, πριν ο Rossi τον τιμωρήσει, προσπερνώντας τόσο αυτόν όσο και τον Elias μέσα σε ένα γύρο! Ο Lorenzo διατήρησε την επαφή, προσπερνώντας τελικά τον Elias, αλλά από τη στιγμή που ο Rossi πήρε την πρωτοπορία από τον Dani Pedrosa, στον 8ο, από 28 γύρους, ο Ιταλός φάνταζε πραγματικά άπιαστος. Ο Lorenzo δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει το Γιατρό, και τελικά τερμάτισε 2.4 δευτερόλεπτα πίσω του. Έτσι, η μεταξύ τους διαφορά μεγάλωσε σε 30 βαθμούς, με τέσσερις αγώνες να απομένουν.

 

"Σήμερα έκανα ότι έπρεπε και πήρα όσο περισσότερους βαθμούς μπορούσα, που είναι το σημαντικότερο όταν δεν είσαι τέλειος" είπε στοχαστικά ο Lorenzo. "Δυστυχώς δυσκολευτήκαμε αρκετά όλο το σαββατοκύριακο να βρούμε τς σωστές ρυθμίσεις, οπότε επέλεξα να εξασφαλίσω τη δεύτερη θέση σήμερα, και να μην πάρω άσκοπα ρίσκα."

 

"Έφαγα αρκετό χρόνο για να προσπεράσω τον Dani και τον Toni, και έπειτα ο Valentino είχε αναπτύξει μεγάλη διαφορά. Μετά το ατύχημα στη δεύτερη στροφή, όπου παραλίγο να με ανατρέψουν, ήθελα να εξασφαλίσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, για να διατηρήσω ζωντανή την ελπίδα για τον τίτλο", συμπλήρωσε ο Ισπανός.

 

"Τώρα έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε, αλλά σίγουρα θα επιστρέψουμε σε ακόμα καλύτερη κατάσταση στο Estoril, από όπου έχω εξαιρετικές αναμνήσεις, από τη περσινή μου νίκη, την πρώτη στη μεγάλη κατηγορία."

 

"Βεβαίως ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε αγώνες και να διεκδικήσουμε τον τίτλο μέχρι τέλους", παραδέχτηκε ο manager του Lorenzo στη Yamaha, Daniele Romagnoli. "Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους, και θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα."

Επόμενο άρθρο »

ESPARGARO: Έκανε τον 5ο ταχύτερο γύρο στο Misano!

« Προηγούμενο άρθρο

HRC: "Rossi και Stoner είναι καλοδεχούμενοι!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα