• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Moto3: Αγώνας
10η φετινή νίκη για Mir!
Νέα 29/10/2017 - 07:15

Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3, ο Joan Mir, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει τη 10η φετινή του νίκη και την 11η της καριέρας του στην Moto3.

 

Ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς ξεκίνησε με έναν εκπληκτικό Jorge Martin να παίρνει το προβάδισμα και μέσα σε σύντομο διάστημα να κάνει διαφορά 2’’ από τον δεύτερο.

 

Όμως ο Martin, στην προσπάθειά του να κάνει τη διαφορά και να πάρει την παρθενική του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έφθειρε σε σημαντικό βαθμό το ελαστικό του.

 

Μέσα σε διάστημα περίπου πέντε γύρων, ο Joan Mir - που είναι πολύ δυνατός με τα φθαρμένα ελαστικά - είχε καλύψει τη διαφορά των 2’’ και πέρασε μπροστά από τον συμπατριώτη του.

 

Οι δυο τους έμειναν κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ πιο πίσω ο Enea Bastianini ανέβαζε το ρυθμό του και άρχιζε να τους πλησιάζει.

 

Φτάνοντάς τους, η μάχη για τη νίκη έγινε υπόθεση τριών οδηγών, με τον Bastianini να κυνηγά το ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά από το Motegi πέρυσι.

 

Δυο γύρους πριν το τέλος όμως, ο Joan Mir - όπως μας έχει δείξει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν - απλά ανέβασε την απόδοσή του κι έκανε μια μικρή διαφορά.

 

Εκμεταλλεύτηκε και μια παραλίγο επαφή ανάμεσα σε Martin και Bastianini, που έβγαλε λίγο εκτός γραμμής τον τελευταίο.

 

Ο Mir συντήρησε τη διαφορά του μέχρι το τέλος κι έκανε νέο ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες μέσα σε μια σεζόν για την Moto3 (10).

 

Παράλληλα έκανε και νέο ρεκόρ (11 νίκες) με τις περισσότερες νίκες στο Πρωτάθλημα της Moto3 γενικότερα, ενώ μένει ακόμα ένας αγώνας για το τέλος.

 

Πίσω του, η μάχη για τη δεύτερη θέση κρίθηκε στα 39 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τον Jorge Martin να κάνει μια πολύ ωραία κίνηση στο τέλος και να παίρνει τους 20β από τον Bastianini.

 

Ο Livio Loi έκανε μοναχικό αγώνα στην 4η θέση και πήρε ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα, μπροστά από τον John McPhee.

 

Ο Σκωτσέζος - η 5η Honda στις πρώτες θέσεις, με την Honda να κατακτά την 16η φετινή της νίκη στην Moto3 - κέρδισε τη μάχη για την 5η θέση, μπροστά από τους Migno και Fenati.

 

Στη δεκάδα ήταν και ο Aron Canet, μαζί με τους Fabio Di Giannantonio και Bo Bendsneyder.

 

Έτσι η Honda πήρε τη 2η νίκη της στην πίστα της Sepang, στην Moto3, μετά το 2014 και την επικράτηση τότε του Efren Vazquez, ενώ είχε 8 μοτοσυκλέτες της στην πρώτη 10άδα.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα