• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα φρένα στην Valencia
Μια μέτρια πίστα σύμφωνα με την Brembo
Νέα 12/11/2017 - 00:38

Πιστό στην παράδοση των τελευταίων ετών, η αυλαία του MotoGP θα πέσει και φέτος στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.

 

Η πίστα βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Valencia και πήρε το όνομα του Ισπανού Πρωταθλητή, Ricardo Tormo που πέθανε πρόωρα το 1998.

 

Εγκαινιάστηκε το 1999, στις 19 Σεπτέμβρη, έχει φορά αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού και μήκος μόλις 4,005 μέτρα, η 2η μικρότερη πίστα μετά το Sachsenring.

 

Στην αξιολόγηση της πίστας από τους τεχνικούς της Brembo, που φέτος προμηθεύει με τα φρένα της όλες τις μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας, η Valencia παίρνει 3 στα 5.

 

Για 27’’ στο γύρο οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας χρησιμοποιούν τα φρένα τους, χρόνος που ισούται με το 30% του χρόνου που απαιτείται για να κάνουν ένα γύρο.

 

Μια είναι η πάρα πολύ απαιτητική στα φρένα στροφή της πίστας, η πρώτη στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού των 876 μέτρων.

 

Εκεί οι οδηγοί φτάνουν με 136χλμ/ώρα, έχοντας αναπτύξει προηγουμένως ταχύτητα μέχρι και 323χλμ/ώρα, ενώ φρενάρουν για 243 μέτρα.

 

Ο χρόνος που μένουν στα φρένα είναι τέσσερα δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη επιβράδυνση είναι στο 1.5g και η μέγιστη δύναμη στη μανέτα στα 6.1kg.

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Biaggi: Ο Rossi θα πάλευε για Τίτλο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα