• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Moto3: Αγώνας
Παρθενική νίκη για Martin, από 19ος 2ος ο Mir!
Νέα 12/11/2017 - 15:04

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η σεζόν για τον Jorge Martin, καθώς ο αναβάτης της ομάδας του Gresini στην Moto3, πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του!

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Martin να κάνει εξαιρετική εκκίνηση και να τίθεται επικεφαλής, με τους Rodrigo και Mir (όλοι τους από την πρώτη σειρά) να τον ακολουθούν.

 

Γρήγορα όμως, μόλις στον τρίτο γύρο, ήρθε ένα λάθος του Rodrigo που ανάγκασε τον Mir να βγει εκτός πίστας για να τον αποφύγει.

 

Ο Mir ήταν πολύ απογοητευμένος με αυτή την εξέλιξη του αγώνα, καθώς πίστευε και είχε το ρυθμό να διεκδικήσει τη νίκη από τον Jorge Martin, που είπε πάντως ότι άξιζε τη νίκη.

 

Με γρήγορους γύρους ο Mir κατάφερε να επιστρέψει από την 19η θέση στο γκρουπ των οδηγών που διεκδικούσαν τις δυο θέσεις του βάθρου, καθώς ο Martin μπροστά έκανε απλά βόλτα στην πίστα.

 

Στο τέλος ο Mir είχε το κάτι παραπάνω από τον ανταγωνισμό κι έκλεισε την τελευταία του σεζόν στην Moto3 μ’ ένα ακόμα βάθρο, τον 16ο της καριέρας του.

 

Την ίδια ώρα ο Martin γευόταν τη χαρά των κόπων του όλη τη σεζόν, κατακτώντας την πρώτη του νίκη και την πρώτη νίκη της Honda στην Valencia, στην κατηγορία της Moto3.

 

Μαζί τους στο βάθρο και ο φοβερός Ramirez που ήταν πάντα απειλητικός και δυνατός και έκλεισε τη σεζόν αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Για τον Ramirez ήταν το 2ο βάθρο της καριέρας του μετά το Sachsenring φέτος.

 

Μάλιστα ο Ισπανός ξέφυγε από μια τρομακτική στιγμή 18 γύρους πριν το τέλος, όταν ο Fabio di Giannantonio χτύπησε με τον μπροστινό τροχό του τον πίσω του Ισπανού!

 

Ευτυχώς ο Ramirez δεν έπεσε, αλλά ο Diggia κατέληξε στο έδαφος και έχασε την ευκαιρία να μείνει στο γκρουπ των οδηγών που πάλευαν για το βάθρο.

 

Αυτό κυνήγησαν μέχρι τέλους και οι Fenati-Bastianini αλλά το έχασαν για μικρή διαφορά, καθώς αυτοί οι 4 ήταν που ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους του γκρουπ στον τελευταίο γύρο.

 

Πολύ καλό αγώνα, που του χάρισε την έκτη θέση, έκανε ο Juanfran Guevara, κρατώντας πίσω του τον εξαιρετικό Dennis Foggia.

 

Ο νεαρός Ιταλός, που τη νέα σεζόν θ’ αγωνίζεται με την SKY VR46 στο πλευρό του απόντος σήμερα (λόγω τραυματισμού) Bulega, πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα στην τρίτη του έκτακτη συμμετοχή στην Moto3.

 

Από εκεί και πέρα, στη δεκάδα ήταν ο John McPhee, ο Aron Canet αλλά και ο εκπληκτικός Kazuki Masaki στο ντεμπούτο του (ως έκτακτη συμμετοχή) στην Moto3!

 

Ο Masaki είναι ο φετινός Πρωταθλητής του Red Bull Rookies Cup.

Επόμενο άρθρο »

Valencia Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα