• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia MotoGP: Ο Τίτλος στον Marquez!
Δεν έλειψαν τα λάθη, έπεσαν οι Ducati, νίκησε ο Pedrosa
Νέα 12/11/2017 - 17:08

Ο Marc Marquez έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία αναβάτης με τέσσερεις Τίτλους στη μεγάλη κατηγορία, μετά την 3η θέση που πήρε στον αγώνα της Valencia.

 

Ο Ισπανός και ο Dovizioso ήταν οι δυο διεκδικητές του Τίτλου, που κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Ισπανία.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε ήρεμα, αλλά η εξέλιξή του στην πορεία ήταν μάλλον αναπάντεχη.

 

Ο Marc έφυγε καλά από την pole position, αλλά γρήγορα όταν τον πέρασε ο Zarco δεν προέβαλε αντίσταση.

 

Ο Γάλλος τέθηκε επικεφαλής έχοντας εμπιστοσύνη στο πίσω μαλακό ελαστικό του, μια επιλογή που έκανε τελικά η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών.

Ο αγώνας κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, με εξαίρεση τα συνεχή μηνύματα προς τον Lorenzo ν’ αλλάξει σε χαρτογράφηση «8».

 

Ήταν το κωδικοποιημένο μήνυμα των κόκκινων προς τον Lorenzo ν’ αφήσει τον Dovizioso να περάσει μπροστά του, όμως ο Ισπανός κρατούσε πίσω του τον Ιταλό.

 

Ο Dovi ήθελε μόνο νίκη, αλλά με τον Lorenzo μπροστά του ακόμα και το ρυθμό να είχε γι’ αυτό, δεν ήταν δυνατόν να το δείξει στην πίστα.

 

Εν τω μεταξύ ο Marquez είχε περάσει στην πρωτοπορία του αγώνα και άρχισε να πιέζει μιας και ένοιωθε καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα του.

 

Ήταν εφτά γύροι πριν το τέλος, όταν ο Ισπανός ξεπέρασε το εμπόδιο του Zarco στην τελευταία στροφή, στην 14. Στο τέλος όμως της ευθείας εκκίνησης τερματισμού, ήρθε η παρ’ ολίγο καταστροφή!

 

Ο Marquez έχασε - όπως παραδέχτηκε - την αυτοσυγκέντρωσή του, δεν φρέναρε στο σωστό σημείο και θα έπεφτε, αλλά και πάλι τα αντανακλαστικά (και τα ηλεκτρονικά) τον βοήθησαν να κάνει ένα καταπληκτικό σώσιμο.

 

Έτσι ο Zarco πέρασε και πάλι στην κορυφή, ο Marquez ήταν 5ος και στην Ducati παρακολουθούσαν με αγωνία τον Lorenzo να κρατά πάντα πίσω του τον Dovi.

 

Λίγο αργότερα όμως ήρθε ένα διπλό λάθος από τους εργοστασιακούς των κόκκινων. Πρώτα έπεσε ο Lorenzo και αμέσως μετά ο Dovi.

 

Εκεί τελείωσαν όλα για τον Ιταλό, ο οποίος επέστρεψε στο γκαράζ της Ducati για να δεχθεί τα συγχαρητήρια όλων για την καταπληκτική σεζόν που έκανε.

Ο αγώνας συνεχιζόταν και είχε έντονο ενδιαφέρον στο τέλος. Ο Pedrosa είχε φτάσει τον Zarco και με μια ωραία προσπέραση στην αρχή του τελευταίου γύρου του πήρε την 1η θέση.

 

Και οι δυο πίεσαν, αλλά με αμυντική στάση και ωραία οδήγηση ο Pedrosa κράτησε πίσω του τον Zarco και πήρε ακόμα μια νίκη στην Valencia, την 7η του.

 

Με τις πτώσεις των Ducati ο Marquez τερμάτισε στην τρίτη θέση και πανηγύρισε τον έκτο Τίτλο του με τους ανθρώπους της ομάδας του.

 

Τα τελευταία πέντε χρόνια που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία, μόνο μια φορά (το 2015) δεν κατάφερε να πάρει τον Τίτλο του Πρωταθλητή.

 

Με την καλύτερή του εμφάνιση σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας έκλεισε τη σεζόν ο Rins, που κράτησε πίσω του τον Rossi που τερμάτισε πέμπτος.

 

Στη βαθμολογία πάντως, μετά τη νίκη του, ο Pedrosa κατάφερε να ξεπεράσει για δυο βαθμούς τον Ιταλό της Yamaha που έκανε καλό αγώνα, ειδικά αν δει κανείς την απόδοσή του Vinales, που ήταν μόλις 12ος.

 

Την έκτη θέση πήρε ο Iannone σ’ έναν αγώνα με πολλές πτώσεις παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Ο Miller ήταν 7ος, με τους Crutchlow, Pirro και Rabat να κλείνουν τη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

O Dovizioso δικαιώνει τον Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα