• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: Δεν είμαι χαμένος!
Αυτό που κάναμε ήταν κάτι μεγάλο!
Νέα 13/11/2017 - 12:16

«Να είστε ευγενικοί τώρα», ήταν τα πρώτα λόγια του Andrea Dovizioso στους δημοσιογράφους που ήταν έτοιμοι να τον βομβαρδίσουν με ερωτήσεις!

 

Ο Dovi δεν κατάφερε να κάνει το θαύμα, αλλά όπως και να ‘χει είναι ένας οδηγός που κέρδισε το χειροκρότημα όλων για τη συνολική του παρουσία τη φετινή σεζόν.

 

«Σήμερα δεν χάσαμε. Ήταν όλα ανοιχτά μέχρι και λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα», σημειώνει ο Ιταλός.

 

«Φέτος γκρέμισα πολλά στερεότυπα στο μυαλό μου. Αλλά δεν ήμουν μόνος. Ήταν ομαδική προσπάθεια. Μόνος μου δεν θα μπορούσα να πάρω συγκεκριμένα αποτελέσματα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά και τη διαφορά σε ορισμένες περιπτώσεις».

 

Τι τον κάνει υπερήφανο; «Τώρα με κοιτάνε διαφορετικά κι όχι απλά ως έναν ακόμα αριθμό στη μεγάλη κατηγορία».

 

«Η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση φέτος ήταν ότι καταφέραμε και κρατήσαμε ανοιχτό το Πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Ήταν κι άλλα πολύ ωραία που συνέβησαν φέτος και δεν μπορώ να διαλέξω τι ήταν αυτό που με έκανε περισσότερο χαρούμενο».

 

Ο Marquez τον χαρακτήρισε καταπληκτικό αντίπαλο και είπε ότι έμαθε πολλά από αυτόν.

 

«Είμαι τρομερά χαρούμενος γι’ αυτό. Προσπαθώ να τα έχω καλά με όλους. Θα το πιστεύατε αν σας έλεγα ότι χτες είχα μηνύματα συμπαράστασης ακόμα κι από αντιπάλους μου; Ήμουν χαρούμενος γι’ αυτό».

 

Ο ίδιος έμαθε κάτι από τον Marquez; «Ο Marc κερδίζει επειδή μελετά τους πάντες, ακόμα κι αυτούς που έχει κερδίσει. Αυτό είναι το δυνατό του σημείο κι αυτό κάνω κι εγώ. Τα συγχαρητήριά μου στον Marc και την ομάδα του, ήταν οι πιο γρήγοροι».

 

Θα κυνηγήσει τη ρεβάνς τη νέα χρονιά; «Έχουμε τη βάση για να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν κι αυτό το ξέρω καλά. Δεν ξέρω αν θα είμαστε στους διεκδικητές το ’18. Τίποτα δεν είναι δεδομένο».

 

Η πτώση του στον σημερινό αγώνα σήμανε και το οριστικό τέλος στην υπόθεση Τίτλος για το 2017. Νωρίτερα όμως ο Lorenzo, παρά τα συνεχή μηνύματα της Ducati, δεν τον άφηνε να περάσει.

 

Ο Dovi εξηγεί όμως: «Δεν με μπλόκαρε. Στην αρχή ήμουν πιο γρήγορος απ’ αυτόν αλλά δεν κατάφερα να τον περάσω, μετά όμως έχανα σε κάποια σημεία της πίστας. Ήταν γρήγορος και σταθερός και με βοηθούσε να είμαι ομαλός».

 

«Όμως ήμουν  στο όριο και γι’ αυτό έπεσα. Ο Lorenzo δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Είχα 24 γύρους να κάνω κάτι διαφορετικό, αλλά δεν είχα τα κατάλληλα χαρτιά στα χέρια μου».

Επόμενο άρθρο »

Ο Marquez πήγε σε γιατρό για το άγχος!

« Προηγούμενο άρθρο

O Dovizioso δικαιώνει τον Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα