• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ήμουν με το πλαίσιο του ‘16!
Αλλά και πάλι τα προβλήματα παρέμεναν...
Νέα 13/11/2017 - 13:01

Ο Zarco έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Yamaha στον αγώνα της Valencia και οι μπλε πήραν τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών.

 

Νωρίτερα όμως, η ομάδα του εντυπωσιακού Γάλλου παραχώρησε στους Rossi και Vinales πλαίσια του 2016 για να τα χρησιμοποιήσουν στον αγώνα.

 

Κάτι που παλιότερα έλεγαν οι άνθρωποι της Yamaha ότι δεν γίνεται, μιας και η μοτοσυκλέτα του 2017 δεν θα ήταν συμβατή με το παλιό πλαίσιο, τελικά έγινε πραγματικότητα στην Valencia.

 

Αλλά ούτε η χρήση του περσινού πλαισίου άλλαξε πολλά στην απόδοση της μοτοσυκλέτας.

 

«Το σκεπτικό ήταν να κάνουμε μερικά συγκριτικά τεστ, αλλά αφού μπορούσαμε να το κάνουμε νωρίτερα, γιατί όχι; Πολλές φορές καταλαβαίνεις περισσότερα σ’ έναν αγώνα, απ’ ότι σε 10 μέρες δοκιμών».

 

«Η αίσθησή μου πάντως ήταν η ίδια με πέρυσι. Η μοτοσυκλέτα είναι πιο εύκολη, αλλά η φθορά στο πίσω ελαστικό είναι μεγάλη. Βρήκαμε κάτι σημαντικό νομίζω, αλλά δεν είναι όλα τόσο απλά».

 

Κάποιοι θα μιλήσουν για κίνηση απελπισίας...

 

«Ήταν σίγουρα ένα ρίσκο και δεν έλυσε και πολλά. Υπάρχει ένα μυστήριο όμως που δεν μπορώ να εξηγήσω. Φέτος είχαμε ίδιες συνθήκες όπως πέρυσι στον αγώνα, ακόμα και τα ελαστικά».

 

«Όμως ήμουν 20’’ πιο αργός σε σχέση με το 2016 και ο νικητής ήταν 15’’ πιο αργός. Δεν νομίζω ότι οι μοτοσυκλέτες χειροτέρεψαν. Κάτι δεν βγάζει νόημα».

 

Βέβαια με την περσινή Μ1, με όλα τα αρνητικά της, ο Zarco κατάφερε να παλέψει για τη νίκη μέχρι το τέλος...

 

«Ο Johann είναι εξαιρετικός οδηγός και χρησιμοποιεί τα μαλακά ελαστικά καλύτερα από τους άλλους. Άλλωστε έχει αυτή τη μοτοσυκλέτα ένα χρόνο τώρα, ενώ εμείς την πήραμε στο ζέσταμα».

 

«Επιπρόσθετα οι μοτοσυκλέτες μας δεν είναι ίδιες. Η δική μου έχει άλλο κινητήρα και είναι διαφορετική σε άλλες λεπτομέρειες. Πάντως ο Zarco έκανε φανταστικό αγώνα».

 

Ποια λοιπόν θα είναι η βάση για τη μοτοσυκλέτα του ’18; Με το πλαίσιο του 2016 ή με το αντίστοιχο του 2017;

 

«Αυτό δεν το ξέρω», λέει ο Rossi. «Μόλις πριν λίγο μιλούσα με τους Ιάπωνες μηχανικούς και είναι ανήσυχοι, όπως κι εγώ».

 

«Δεν πρέπει να δουλέψουμε μόνο σ’ έναν τομέα, αλλά σε πολλούς... στα ηλεκτρονικά, στην απόδοση της μοτοσυκλέτας».

 

Τέλος, τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι με τη μοτοσυκλέτα του ’17 θα έκανε καλύτερο αγώνα.

 

«Έγινε ό,τι περίμενα. Θα έκανα περίπου τον ίδιο αγώνα. Το είχα καταλάβει ότι δεν είχαμε πολλά περιθώρια βελτίωσης γι’ αυτό και πήραμε το ρίσκο με το πλαίσιο του ‘16».

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Με βρήκε η μαμά του Marc!

« Προηγούμενο άρθρο

Διθυραμβικά σχόλια Marquez για Dovi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα