• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η νέα BMW S 1000 RR
207 ίπποι στα 193.5κιλά γεμάτη
Τεστ-Μοντέλα 06/11/2018 - 01:37

Τη θέλουμε ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη στο γύρο στην πίστα, πάνω από δέκα κιλά λιγότερα και πιο ευκολοδήγητη” είπε ο Ιταλός Claudio De Martino, Vehicle Technology Team Leader της Γερμανικής εταιρίας! 

Και η νέαBMW S1000 RR που παρουσιάστηκε στην EICMA 2018 έχει εντελώς νέο κινητήρα, με6 kW (8 hp) περισσότερα και απόδοση 152 kW (207 hp) και συγχρόνως μια μείωση βάρους από τα 208kg στα 197kg (193.5kg με το εξτρά M Package). Είναι η τρίτη γενιά της RR που παρουσιάστηκε το 2009 και η BMW Motorrad εξέλιξε έναν κινητήρα με την BMW ShiftCam Technology που δίνει καλύτερη απόδοση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.Ο νέος κινητήρας είναι 4 kg ελαφρύτερος, ενώ η ShiftCam Technology είναι μια νέα τεχνολογία του εργοστασίου που αλλάζει το χρονισμό των βαλβίδων εισαγωγής. Η εξάτμιση επίσης είναι 1.3 kg ελαφρύτερη και αυτά μαζί δίνουν σημαντικά περισσότερη ροπή σε μια ευρεία κλίμακα στροφών.

Το πλαίσιο Flex Frame και η ανάρτηση είναι νέα, καθώς ο νέος κινητήρας έχει άλλες ανάγκες. Το μοτέρ δέχεται τις δυνάμεις κατευθείαν και αυτό έφερε και νέα γεωμετρία και βελτιωμένη κατανομή βάρους Η Full Floater Pro κινηματική του πίσω τροχού δίνει βελτιωμένη συμπεριφορά της ανάρτησης. Συγχρόνως είναι και πιο φιλική η οδική συμπεριφορά, ενώ εφτρά διατίθεται και η ηλεκτρονική ανάρτηση DDC (Dynamic Damping Control).

Διαθέτει 4 χαρτογραφήσεις στη στάνταρ μορφή και στο εξτρά “Pro Modes” έχει άλλες τρεις για χρήση σε πίστα. Φυσικά υπάρχει το HP Shift Assistant Pro, που είναι στάνταρ για γρήγορα ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων. 

Πλήρη ηλεκτρονικά ABS Pro και Dynamic Traction Control DTC, αλλά και Wheelie control.

Νέα οθόνη επίσης 6.5-inch TFT, συμπληρώνει τη νέα εικόνα της Γερμανικής Superbike. 

Επόμενο άρθρο »

EICMA: Honda CBR650R

« Προηγούμενο άρθρο

EICMA: Yamaha GYTR R1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα