• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
TECH 3 YAMAHA: Ο Edwards μελλοντικός αναβάτης δοκιμών, στη Γαλλική ομάδα;
Φήμες για επέκταση της συνεργασίας του Τεξανού με την Tech 3.
Νέα 09/12/2009 - 09:36

Μετά από δύο χρονιές συνεργασίας, ο Herve Poncharal έχει τόσο ψηλά στην εκτίμησή του τον Colin Edwards, που επιθυμεί ο Τεξανός να παραμείνει στην ομάδα, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του στα MotoGP.

 

Ο Edwards έφυγε από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, δίνοντας τη θέση του στον Jorge Lorenzo, στο τέλος του 2007 και επανατοποθετήθηκε στη δορυφορική ομάδα του Poncharal, για μια τελευταία χρονιά στους αγώνες, όπως είχε αρχικά δηλώσει. Παρόλα αυτά, ο δις Πρωταθλητής WSBK ανανεώθηκε στην καινούρια του ομάδα, όπου έπαψε να βρίσκεται στη σκιά του Valentino Rossi. Το οικογενειακό κλίμα της Tech 3 φαίνεται να ταίριαξε απόλυτα στο χαρακτήρα του Τεξανού.

 

Φετός, ο Edwards τερμάτισε στην πέμπτη θέση του Πρωταθλήματος με ένα μόλις βάθρο στο ενεργητικό του. Μπορεί αυτές οι επιδόσεις να μην εντυπωσιάζουν, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αμερικάνος ήταν ο πρώτος αναβάτης δορυφορικής ομάδας στην τελική κατάταξη, ξεπερνώντας ακόμα και αξιόλογους εργοστασιακούς, όπως ο Andrea Dovizioso. Επίσης, δεδομένων των συνθηκών, φαίνεται η πέμπτη θέση να είναι ταβάνι για τους περισσότερους αναβάτες (αφού οι τέσσερις πρώτοι φαντάζουν πραγματικά άπιαστοι).

 

Το 2010, ο Edwards θα βρεθεί δίπλα στο συμπατριώτη και φίλο του, Ben Spies, σε μια χρονιά με υψηλές προσδοκίες για τη Γαλλική ομάδα. "Είμαι περιχαρής που θα έχουμε για μια ακόμα χρονιά τον Colin στην ομάδα μας. Είναι πλέον μέλος της οικογένειας της Tech 3. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί για πάντα", δήλωσε ο Poncharal. Ο Γάλλος επιθυμεί να επεκτείνει τη συνεργασία του με τον Edwards όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμα και μετά τον τερματισμό της καριέρας του Τεξανού στα MotoGP.

 

"Η Yamaha δήλωσε ότι θέλει να κρατήσει για πάντα τον Valentino Rossi στην ομάδα, ακόμα και σαν πρεσβευτή, μετά τη λήξη της αγωνιστικής καριέρας του. Σίγουρα, η Tech 3 είναι πολύ μικρό μέγεθος σχετικά με την Yamaha, αλλά κι εμείς θα θέλαμε ο Colin να παραμείνει για πάντα στην ομάδα μας, προσφέροντας σε κάποιο πόστο", συμπλήρωσε ο Poncharal. Ειδικότερα, ο Γάλλος υπαινίχθηκε ότι θα ήθελε ο Edwards να αναλάβει κάποια στιγμή ρόλο αναβάτη δοκιμών και εξέλιξης στην Tech 3.

 

"Όταν σκέφτεσαι το μέλλον, βλέπεις ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες τόσο στα MotoGP, όσο και στην Moto2. Γιατί λοιπόν να μη μας βοηθήσει ο Colin να επιτύχουμε τους στόχους μας; Έχει ακόμα έντονο ενθουσιασμό και ο σεβασμός μας προς το πρόσωπό του είναι απεριόριστος", ολοκλήρωσε ο Poncharal.

Επόμενο άρθρο »

SPIES: "Κομβικής σημασίας η γρήγορη προσαρμογή στα ελαστικά της Bridgestone."

« Προηγούμενο άρθρο

EZPELETA: "Η μοτοσυκλέτα ορίζει ένα πρωτότυπο και όχι ο κινητήρας."

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα