• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Memorial Bettega: Νικητής ο HIRVONEN, πολύτιμες εμπειρίες για ROSSI
«Του χρόνου θα κάνω κι άλλους αγώνες Ράλι», λέει ο Doctor...
Νέα 09/12/2009 - 10:55

Μπορεί ο Valentino Rossi να μην τα κατάφερε κόντρα στους έμπειρους Rallymen στο Memorial Bettega που διεξήχθη στο πλαίσιο του Motorshow της Bologna, ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει.

Ο Ιταλός 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε το κέφι του και συγκέντρωσε εμπειρίες που μελλοντικά θα τον βοηθήσουν στη νέα καριέρα που θέλει να ακολουθήσει όταν αποφασίσει να σταματήσει από τους αγώνες μοτοσυκλέτας και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα Ράλι.

Ο ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε ότι η εμπλοκή στα Ράλι δεν σταματάει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Ο κόσμος που βρέθηκε στον αγώνα αποθέωσε τον αναβάτη της Fiat Yamaha που οδήγησε ένα Ford Focus RS WRC.

«H πίστα ήταν πραγματικά επικίνδυνη και προσπάθησα να βρωΕντυπωσιακός ο Doctor στο μπάκετ του Ford Focus RS WRC

Εντυπωσιακός ο Doctor στο μπάκετ του Ford Focus RS WRC
το σωστό feeling με το αυτοκίνητο, αλλά αντιμετώπισα πολλά προβλήματα και έτσι δεν είχα τη σωστή αίσθηση. Βρέθηκα αντιμέτωπος με τους μεγαλύτερους πιλότους των Ράλι και είναι απόλυτα φυσιολογικό το ότι δεν κατάφερα να διακριθώ», σχολίασε ο Doctor που αναφέρθηκε και στους αγώνες που έλαβε μέρος το τελευταίο διάστημα: «Η αλήθεια είναι ότι ήμουν άτυχος, τόσο με τη Ferrari στη Vallelunga όπου το αυτοκίνητο πήρε φωτιά, όσο και στη Monza όπου προέκυψαν κάποιες μικρές αντιξοότητες».

Τώρα που όλα τελείωσαν ακολουθούν οι διακοπές για ξεκούραση και ...φόρτωση των μπαταριών ενόψει της νέας σεζόν που προμηνύεται ακόμα πιο δύσκολη, ακόμα πιο συναρπαστική. «Αρκετά με την οδήγηση και τους αγώνες. Τώρα πρέπει να ξεκουραστώ και να συγκεντρωθώ στην επόμενη σεζόν τωνPeter Solberg - Valentino Rossi
Peter Solberg - Valentino Rossi
MotoGP. Πάντως αυτή δεν θα είναι η τελευταία μου παρουσία στους αγώνες Ράλι, θα κάνω κάποιους αγώνες και το 2010», είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός.

Για την ιστορία, νικητής του Memorial Bettega ήταν ο Mikko Hirvonen που φέτος τερμάτισε στη 2η θέση του WRC. Ο Φινλανδός οδηγός της Ford νίκησε στον τελικό τον ταλαντούχο Γάλλο Sebastien Ogier που οδηγεί για την Citroen Junior με την οποία θα τρέξει του χρόνου ο Kimi Raikkonen.

Πέραν του Rossi όμως αυτός που κέρδισε το κοινό ήταν ο Peter Solberg. Ο Νορβηγός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι το 2003, ξεσήκωσε τους θεατές με τις «πιρουέτες» του και το εντυπωσιακό στιλ οδήγησης. «Μπορεί να μην νίκησα, αλλά το θέαμα που προσέφερα στο κοινό ήταν το καλύτερο», είπε ο «Hollywood» ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση. Την 4άδα συμπλήρωσε άλλη μια σημαντική προσωπικότητα των αγώνων Ράλι, ο Marcus Gronholm.

Επόμενο άρθρο »

Γνωστό ιταλικό περιοδικό βράβευσε τον ROSSI

« Προηγούμενο άρθρο

SPIES: "Κομβικής σημασίας η γρήγορη προσαρμογή στα ελαστικά της Bridgestone."

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα