• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
LORENZO: Σκεφτόταν να αποσυρθεί, μετά από μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων
Νέα 02/01/2010 - 10:17

Ο Jorge Lorenzo αποκάλυψε πρόσφατα ότι σκέφτηκε να σταματήσει την καριέρα του στα MotoGP, μετά από μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων μέσα στο 2008. Ο νεαρός Ισπανός, είχε αρκετές πτώσεις την rookie του χρονιά που τον έκαναν να σκέφτεται κατά πόσο αξίζει να ρισκάρει έναν πραγματικά σοβαρό τραυματισμό.

 

Τα ατυχήματα ξεκίνησαν με ένα εντυπωσιακό high-siding στην πίστα της Shanghai, συνέχισαν με μια πτώση στο Mugello και κορυφώθηκαν με νέο ατύχημα στις δοκιμές της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Η ατυχία συνέχισε να κυνηγάει τον Ισπανό σε Sachsenring και Laguna Seca και κάπου εκεί η ψυχολογία του άρχισε να κλονίζεται. Όπως δηλώσε και ο ίδιος, άρχισε να σκέπτεται σοβαρά να βάλει τέλος στην καριέρα του.

 

"Νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει για εμένα. Μετά την τέταρτη άσχημη πτώση, σχεδόν έσπασα το κεφάλι μου . Είχα ένα πολύ άσχημο χτύπημα στη μια πλευρά και για δύο ημέρες δε θυμόμουν ούτε το όνομά μου", είπε ο Lorenzo. "Μιλάω σοβαρά, δε θυμόμουν ποιος είμαι, ούτε τι κάνω. Ήταν ένα πραγματικά δυνατό χτύπημα. Όταν ανέκτησα τη συνείδησή μου, αποφάσισα να αποσυρθώ από τους αγώνες. Σκεφτόμουν ότι αν συνεχίσω έτσι, αργά ή γρήγορα θα σκοτωνόμουν", συμπλήρωσε ο Ισπανός.

Lorenzo Crash 2
Lorenzo Crash 2

 

Ο αναβάτης της Fiat Yamaha παραδέχτηκε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκε πραγματικά: "Είναι ένα sport, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, ενδεχομένως και κάτι πολύ άσχημο, οπότε είναι φυσιολογικές τέτοιες σκέψεις. Όμως, αν συνεχίσουν αυτές οι σκέψεις είναι καθαρό ότι έχεις τελειώσει σαν αναβάτης. Για ένα διήμερο θεωρούσα τον εαυτό μου τελειωμένο."

Lorenzo Crash 3
Lorenzo Crash 3

 

Ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι χρειάστηκαν αρκετοί αγώνες, ώστε να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση: "Όταν ένιωσα ξανά έτοιμος, ανέβηκα στη μοτοσυκλέτα και η σκέψη της απόσυρσης ξαφνικά εξαφανίστηκε. Ευτυχώς, ο ανθρώπινος εγκέφαλος αλλάζει γνώμη πολύ γρήγορα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα αλλάξω την προσέγγιση μου για τους αγώνες. Θυμάμαι ότι στο Donington ήμουν από τους πλέον αργούς στις δοκιμές, αλλά στον αγώνα άρχισα να καλύπτω έδαφος και τερμάτισα τελικά έκτος. Αυτό συνέβη συνεχίστηκε και στο Assen, ενώ στο Sachsenring είχα ένα ατύχημα επειδή η πίστα ήταν εντελώς βρεγμένη, οπότε δεν με επηρέασε ψυχολογικά."

 

"Δυστυχώς, στην Laguna Seca είχα ένα νέο high-siding. Άρχισα να βρίσκω τη χαμένη μου αυτοπεποίθηση, αλλά την έχασα ξανά, μέσα σε μια στιγμή. Έτσι, έπρεπε να ξαναρχίσω από το μηδέν. Όπως και να έχει, νιώθω ότι ωρίμασα πολύ αυτή τη σεζόν και άρχισα να καταλαβαίνω τι απαιτείται για να κινηθεί κανείς πραγματικά γρήγορα. Πάνω απ' όλα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι πότε πρέπει να πάς γρήγορα και πότε είναι καλύτερο να κόψεις", ολοκλήρωσε ο Ισπανός αναβάτης.

Επόμενο άρθρο »

SBK: Ο Roger Lee Hayden στην ομάδα της Pedercini

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα