• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez ο νικητής του 1ου Αγώνα της χρονιάς
Ο Alex Marquez κέρδισε τον Virtual Race
Νέα 29/03/2020 - 22:20

“Δεν με ενδιέφερε ο ταχύτερος γύρος, ήθελα να είμαι σταθερός και αυτό μου έδωσε τη νίκη”, είπε ο πρώτος νικητής του MotoGP για το 2020. Έστω κι αν ο Αγώνας στην πίστα του Mugello δεν έγινε με πραγματικές μοτοσυκλέτες και οι 10 οδηγοί που συμμετείχαν δεν πάλεψαν σώμα με σώμα, αλλά χειριστήριο με χειριστήριο, ο καθένας από τον καναπέ του σπιτιού του.

Ο Alex Marquez (παρά το ότι στη δημοσκόπηση του website μας δεν ήταν στους 5 πρώτους) ήταν αυτός που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, μετά από 6 γύρους, αφού στους πρώτους γύρους έδωσε σκληρή μάχη με αλληλοπροσπεράσματα με τον Peco Bagnaia, αλλά μετά κατάφερε να κάνει μια διαφορά περίπου ενός δευτερολέπτου. 

Λίγο πιο πίσω ήταν ο ομόσταυλός του Alex, o Marc που είχε μια διαφορά από τη μάχη που έδιναν οι Fabio Quartararo, Μaverick Vinales, Alex Rins & Joan Mir. 

Η στιγμή της πτώσης του Bagnaia
Η στιγμή της πτώσης του Bagnaia

O Iker Lecuona φαινόταν γρήγορος, αλλά έπεφτε συνέχεια και τελικά έμεινε 9ος, μπροστά μόνο από τον Aleix Espargaro που δεν ήταν συγκεντρωμένος, αφού στον καναπέ είχε δίπλα του τον γιό του Μαξ και η γυναίκα του του μιλούσε την ώρα του Αγώνα! Επίσης μέτρια η απόδοση του Miguel Oliveira που τελικά έμεινε στην 8η θέση.

Μπροστά ο Bagnaia άρχισε να μειώνει τη μικρή διαφορά που είχε με τον Alex, αλλά πάτησε άτσαλα ένα κερμπ και έπεσε, αφήνοντας μόνο πρώτο τον μικρό Marquez που πήρε τη νίκη άνετα. Ο πρεσβύτερος από τα δύο αδέλφια έχασε την 3η θέση, όταν ανεβάζοντας το ρυθμό του είχε μια πτώση και τελικά έμεινε 5ος. 

Για το 3ο σκαλί του βάθρου δόθηκε μάχη ανάμεσα στους μελλοντικούς ομόσταυλους του 2021 Quartararo και Vinales. O Fabio στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου έπεσε και παρέσυρε τον Maverick, με τον Ισπανό να “στολίζει” με ...γαλλικά τον Γάλλο. Τα “μ@λκα” ακούστηκαν στα ισπανικά πολλές φορές στο παιχνίδι και από άλλους οδηγούς, στις μάχες που είχαν επαφές. 

Ο Vinales μετά και την πτώση του ΜΜ93 κρατούσε την 3η θέση, ενώ ο Quartararo (που είχε ξεκινήσει από την pole position με νέο ρεκόρ πίστας 1'44.115) παρά το ότι είχε άλλες δύο πτώσεις, ανέβασε ρυθμό και στο τέλος παραλίγο να πάρει το βάθρο, κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα με 1'44.454. Όμως δεν τα κατάφερε και τερμάτισε πίσω από τον χαρούμενο Maverick. 

Για την ιστορία να πούμε ότι το ρεκόρ πίστας με πραγματική μοτοσυκλέτα το έχει ο Marc Marquez με 1'45.519, ταχύτερο γύρο στον Αγώνα ο ίδιος με 1'47.639 και υψηλότερη τελική η Ducati του Andrea Dovizioso με 356.7 χλμ/ώρα. Οι virtual μοτοσυκλέτες πήγαιναν με 333 περίπου. 

H άλλη μάχη μεταξύ των ομόσταυλων της Suzuki έληξε με επικράτηση του Rins επί του Mir, στις θέσεις 6 & 7.

Ήταν ένας ωραίος Αγώνας και μάλιστα οι οδηγοί ρώτησαν πότε θα είναι ο επόμενος, που μπορεί να γίνει αρκετά σύντομα!

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

1. Repsol Honda Team: Alex Marquez

2. Pramac Racing: Francesco Bagnaia

3. Monster Energy Yamaha MotoGP: Maverick Viñales

4. Petronas Yamaha SRT: Fabio Quartararo

5. Repsol Honda Team: Marc Marquez

6. Team Suzuki Ecstar: Alex Rins

7. Team Suzuki Ecstar: Joan Mir

8. Red Bull KTM Tech 3: Miguel Oliveira

9. Red Bull KTM Tech 3: Iker Lecuona

10. Aprilia Racing Team Gresini: Aleix Espargaro
 

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Τώρα θέλουμε να δώσουμε αληθινές μάχες!

« Προηγούμενο άρθρο

Υποφέρουν από κατάθλιψη οι αναβάτες του MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα