• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Αυστηρά μέτρα, ειδικά app κλπ στη μάχη κατά του κοροναϊού!
«Δεν θα αποτύχουμε», λέει ο επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος
Νέα 17/06/2020 - 14:03

Το MotoGP ετοιμάζεται να μπει τον επόμενο μήνα σε μια πρωτόγνωρη και τελείως διαφορετική «πορεία» σε σχέση με ό,τι όλοι μας είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

 

Τα δεδομένα με τον κοροναϊό έχουν αλλάξει και τα Grand Prix θα είναι διαφορετικά, είτε κανείς τα παρακολουθεί από την άνεση του σπιτιού του, είτε από την πίστα.

 

Αν τελικά σε κάποιες πίστες επιτραπούν θεατές!

 

Πάντως η Dorna και η FIM δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη και με το ειδικό πρωτόκολλο των 30 σελίδων (!) που εκπόνησαν είναι αποφασισμένοι «να μην αποτύχουν».

 

Τα τελευταία λόγια ανήκουν στον Dr. Angel Charte, τον επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος του MotoGP και δεν αναφέρεται μόνο στους δυο πρώτους Αγώνες που θα ανοίξουν την αυλαία στην Jerez.

 

Αυτά τα δυο GP ίσως να αποτελέσουν και ένα πρώτο “crash test” το οποίο το MotoGP θέλει να περάσει με άριστα ώστε να αποδείξει ότι μπορεί να διεξάγει τους επόμενους Γύρους με ασφάλεια.

 

Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα λόγια του Dr. Charte: «Δεν με ενδιαφέρει αν δεν είμαστε πια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή αν ο κόσμος έχει επιστρέψει στις παραλίες κτλ».

 

«Στους πρώτους Αγώνες στην Jerez θα είμαστε εξαιρετικά αυστηροί. Δεν θα αποτύχουμε».

 

Μάλιστα το πρωτόκολλο ασφαλείας της Dorna θα αρχίζει να εφαρμόζεται ακόμα και πριν τα εγκεκριμένα μέλη κάθε ομάδας ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Jerez!

 

«Όλα τα μέλη του paddock θα κάνουν το τεστ την Παρασκευή στις 10 Ιουλίου και θα μείνουν στο σπίτι για το Σ/Κ. Την Δευτέρα θα ταξιδέψουν για Jerez και μετά θα είναι στη δική μας δικαιοδοσία».

 

«Θέλουμε όλοι να είναι πειθαρχημένοι και θα είναι. Έχουμε φτιάξει και ειδικό app στο οποίο οι επικεφαλής κάθε ομάδας θα ανεβάζουν πληροφορίες για όλα τα μέλη της ομάδας, τα οποία θα ελέγχω και θα δίνουμε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η ημέρα».

 

Όπως είχε τονίσει παλιότερα ο Carmelo Ezpeleta, ακόμα κι αν βρεθούν κάποιοι θετικοί στον Covid-19, το GP θα συνεχιστεί. Βέβαια αυτό θα γίνει στην περίπτωση μεμονωμένων κρουσμάτων.

 

«Το Πρωτάθλημα δεν θα σταματήσει αν βρεθούν ένα-δυο άνθρωποι θετικοί. Θα τους παρακολουθούμε, αν χρειαστεί θα τους απομονώσουμε και θα κάνουμε τεστ σε όλους τους άλλους της ομάδας».

 

«Αν χρειαστεί θα νοσηλευτούν κιόλας, μιας και έχουμε κάνει συμφωνίες με όλα τα νοσοκομεία στις πίστες που θα πάμε και ειδικά με αυτό της Jerez»

 

Τα αυστηρά αυτά μέτρα θα εφαρμοστούν στους δυο Αγώνες της Jerez, ωστόσο μπορεί να χαλαρώσουν στη συνέχεια, αν η όλη κατάσταση παγκοσμίως με τον κοροναϊό έχει βελτιωθεί.

Επόμενο άρθρο »

Fabio: Ένας τραυματισμός και όλα τέλειωσαν!

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia: Έτοιμη για το επόμενο τεστ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα