• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα σχέδια της Ουγγαρίας για το MotoGP
Νέα πίστα και θέση στο Ημερολόγιο το 2023!
Νέα 24/06/2020 - 16:38

Η Ουγγαρία είχε υπογράψει τον περασμένο Νοέμβριο μια αρχική συμφωνία «αμοιβαίας κατανόησης» με την Dorna, ότι στο μέλλον θα φιλοξενήσει Αγώνα MotoGP.

 

Τώρα, η κυβέρνηση της χώρας αποκάλυψε περισσότερα για τα σχέδιά της που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας ολοκαίνουργιας πίστας στην Κεντρική Ευρώπη.

 

Η χώρα των περίπου 10 εκατομμυρίων δείχνει ότι έχει συνειδητοποιήσει τα τεράστια οφέλη που θα έχει γι’ αυτή η φιλοξενία ενός τέτοιου Παγκόσμιου event.

 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογίας της χώρας, ο László Palkovics, θα γίνει μια επένδυση 188 εκατομμυρίων ευρώ για τις εγκαταστάσεις.

 

Σ’ αυτές θα συμπεριλαμβάνονται ένα ξενοδοχείο, βοηθητικές υπηρεσίες, κέντρο προπόνησης αλλά και χώροι για δημοσιογράφους και συνεντεύξεις τύπου.

 

Μάλιστα η νέα πίστα θα κατασκευαστεί έτσι ώστε να πάρει ομολογκασιόν τόσο για το MotoGP, όσο και για την F1, με τον Palkovics να μιλά για μια 8ετή συμφωνία για το MotoGP που θα ξεκινά από το 2023!

 

Να θυμίσουμε ότι η Ουγγαρία είχε φιλοξενήσει GP στο παρελθόν, το 1990 και το 1992 στην Hungaroring και σχεδίαζε να επιστρέψει στο Ημερολόγιο ήδη από το 2010, χωρίς τελικά τα αρχικά αυτά πλάνα να υλοποιηθούν.

 

Μέχρι το 2023 το Ημερολόγιο Αγώνων του MotoGP αναμένεται να έχει 22 Grand Prix και πέρα από την Ουγγαρία περιμένουν κι άλλες χώρες να φιλοξενήσουν Αγώνα, όπως η Ινδονησία, η Βραζιλία, η Φινλανδία (που θα ήταν φέτος στο Ημερολόγιο) και ίσως η Πορτογαλία.

 

Στην εικόνα διακρίνεται και ο Gabor Talmacsi, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125cc το 2007, ένας θρύλος στο χώρο της μοτοσυκλέτας για την Ουγγαρία μιας και κανείς συμπατριώτης του στο παρελθόν δεν κατάφερε να κατακτήσει Τίτλο Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Επόμενο άρθρο »

Η σημασία του τεστ στο Misano για την Aprilia

« Προηγούμενο άρθρο

Επίσημο: Ο Smith στη θέση του Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα