• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επίσημο: Κεκλεισμένων των θυρών οι 2 Αγώνες στην Jerez
Απορρίφθηκε η πρόταση έστω και για λίγους θεατές
Νέα 25/06/2020 - 10:46

Ο κοροναϊός τελικά νίκησε…

 

Πριν από μερικές ημέρες είχε τεθεί στο τραπέζι η πιθανότητα να επιτραπεί ένας ορισμένος αριθμός θεατών να εισέλθει στην πίστα της Jerez.

 

Εκεί, στις 19 και 26 Ιουλίου, θα γίνουν οι δυο πρώτοι Αγώνες της χρονιάς κάτω από αυστηρότατα μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού.

 

Οι άνθρωποι της πίστας και η τοπική αυτοδιοίκηση εξέφρασαν πριν από μερικές ημέρες την πεποίθησή τους ότι θα ήταν εφικτό για έναν περιορισμένο αριθμό θεατών η παρακολούθηση από κοντά των δυο GP.

 

Μάλιστα επί τούτω κάλεσαν και συνάντηση με την Dorna, για να συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο. Η συνάντηση έγινε, ωστόσο αποφασίστηκε να μην έχουν θεατές στους δυο πρώτες Αγώνες.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση μάλιστα, η απόφαση αυτή ήταν ομόφωνη: «Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι με τα τωρινά δεδομένα πρέπει όλοι να ρίξουμε το βάρος στην προστασία των ομάδων και του προσωπικού».

 

«Επομένως και για τη συνέχιση  του Πρωταθλήματος, θα αποφευχθούν τα πλήθη και οι συγκεντρώσεις ώστε να προβάλλουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα της Jerez σ’ αυτό το τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός».

 

Η συγκεκριμένη απόφαση μόνο έκπληξη δεν προκαλεί.

 

Οι δυο Αγώνες της Jerez θα λειτουργήσουν ως «crash test» για το Πρωτάθλημα, με την Dorna να εφαρμόζει το αυστηρό πρωτόκολλο μέτρων κατά του Covid-19.

 

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Ισπανική πίστα και στα μέτρα που θα παρθούν για την ασφάλεια όλων και εν πολλοίς όλη η σεζόν θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα στεφθούν με επιτυχία αυτοί οι 2 Αγώνες.

 

Οι είσοδος οπαδών στην πίστα θα πρόσθετε ένα παραπανίσιο ρίσκο, το οποίο σε αυτή τη φάση η Dorna – και σωστά – δεν θέλει να πάρει.

 

Φυσικά όσο περνάει ο καιρός και τα μέτρα χαλαρώνουν ακόμα περισσότερο, υπάρχει η σκέψη για να δούμε θεατές σε πίστες όπως το Le Mans, η Valencia ή το Misano.

Επόμενο άρθρο »

Σε αδιέξοδο Ducati και Dovizioso!

« Προηγούμενο άρθρο

KTM και Oliveira μπροστά τη 2η ημέρα στο Misano!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα