• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η KTM διάλεξε τα νιάτα αντί της εμπειρίας!
Το project περνά στα χέρια των Binder και Oliveira
Νέα 26/06/2020 - 11:43

Η KTM έδωσε τελικά προβάδισμα στα νιάτα και όχι στην εμπειρία, εμπιστευόμενη τον Miguel Oliveira στα 25 του να γίνει ο νέος ομόσταυλος του Brad Binder στην εργοστασιακή ομάδα.

 

Ο πρώτος έχει δώσει 16 Αγώνες στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο δεύτερος θα ξεκινήσει την πρώτη του σεζόν σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

 

Κι όμως τα πράγματα έδειχναν πολύ διαφορετικά μέχρι πριν από μερικά 24ωρα. Ήταν ο Danilo Petrucci αυτός που ήταν το φαβορί για να πάρει τη θέση του Pol Espargaro.

 

Ωστόσο η ΚΤΜ έβαλε στη θέση του Ισπανού τον Miguel Oliveira και έστειλε τον Petrux στην Tech3 KTM στο πλάι του Iker Lecuona.

 

Ο λόγος δεν είναι μόνο η θετική εικόνα του Oliveira πέρυσι – μέχρι να τραυματιστεί δυστυχώς – ή το γεγονός ότι έχει μια καλύτερη εικόνα της RC16, σε σχέση με τον Petrux.

 

Στην ομάδα προφανώς ποντάρουν πολλά και στη συνεργασία των δυο οδηγών, του Binder και του Oliveira, που είναι γνωστοί και έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν τόσο το 2015, όσο και το 2017-18.

 

Επιπλέον, ήταν και μια δικαίωση για τον Πορτογάλο που ένοιωσε «ριγμένος» πέρυσι, όταν η KTM αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Johann Zarco με τον Binder.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται», σχολίαζε ο Oliveira. «Νοιώθω ότι με εμπιστεύονται για να δείξω την αξία μου σ’ αυτό το project».

 

«Από την πρώτη ημέρα πίστεψα σε αυτό και πίστεψα στη δυναμική αυτής της μοτοσυκλέτας και τώρα, στο άμεσο μέλλον, θέλουμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα».

 

«Νομίζω ότι έχουμε καλή βάση για να το πετύχουμε αυτό. Είναι μια μεγάλη, πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Φυσικά πρέπει να κοιτάμε το 2020, αλλά νοιώθω ευγνώμων γι’ αυτή την ευκαιρία».

 

Από την πλευρά του Brad Binder σχολίασε: «Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος και ανυπομονώ όσο τίποτα να ξεκινήσει η σεζόν και να κάνω τον πρώτο μου Αγώνα στη μεγάλη κατηγορία!»

 

«Είναι τιμή μου που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία και βλέπω ότι θα έχουμε λαμπρό μέλλον με την KTM και ευελπιστώ ότι θα έρθουν πάρα πολύ καλές στιγμές».

 

Ο Brad Binder και ο Miguel Oliveira έχουν υπάρξει ομόσταυλοι τόσο στην Moto3 (2015) όσο και στην Moto2 (2017-18), κερδίζοντας 12 και 15 GP αντίστοιχα.

 

Το 2016 δεν ήταν μαζί, καθώς ο Binder έμεινε στη μικρή κατηγορία και ήταν η σεζόν που εντυπωσίασε, κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση (είχε διαφορά 142β. από τον 2ο!!) τον Τίτλο.

 

Ειδικά ο Αγώνας που έκανε ο Brad Binder στην Jerez εκείνη τη χρονιά, όταν και κέρδισε ξεκινώντας τελευταίος στο grid, έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους θεαματικότερους Αγώνες στα GP!

Επόμενο άρθρο »

Φοβερός χρόνος από Redding στο Misano!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Test: Τελευταία ημέρα δοκιμών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα