• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Quartararo και η «εμμονή» του!
Νέα 24/07/2020 - 23:11

Αλλαγή νοοτροπίας για τον Fabio Quartararo, ο οποίος – όπως εξήγησε – παλιότερα είχε εμμονή με το να πάρει την 1η θέση σε κάθε περίοδο δοκιμών!

 

Ήταν κάτι που κυνηγούσε διαρκώς και γι’ αυτό πέρυσι είχε αρκετές pole position, ωστόσο την ημέρα του Αγώνα δεν κατάφερνε να κερδίσε.

 

Αυτό ίσχυε μέχρι πριν από μια εβδομάδα, όταν και στην Jerez – εκεί που πήρε την πρώτη του pole position στη μεγάλη κατηγορία – πήρε και την 1η του νίκη.

 

Ο Quartararo ήταν 15ος την πρώτη ημέρα πριν από μια εβδομάδα, αλλά στη συνέχεια πήρε την pole και μετά τη νίκη στον Αγώνα.

 

Ελπίζει ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και αυτό το Σ/Κ, έχοντας τερματίσει στην 14η θέση σήμερα.

 

«Πέρυσι είχα εμμονή και ήθελα πάντα να έχω την πρώτη θέση. Πρέπει όμως ν’ αλλάξεις νοοτροπία. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν 15ος και τώρα 14ος».

 

«Σίγουρα δεν σε κάνει να νοιώθεις καλά όταν είσαι τόσο πίσω, αλλά χρησιμοποιήσαμε μόνο 2 ελαστικά κι αυτό είναι το σημαντικό. Ξέρουμε ότι η δυναμική υπάρχει».

 

«Πάντα βγαίναμε με γεμάτο ντεπόζιτο και ξέρουμε ότι έχουμε δυνατή βάση από το περασμένο Σ/Κ. Έτσι σήμερα ήταν σαν μια ημέρα δοκιμών για εμάς. Κάναμε κάτι αλλαγές στα ηλεκτρονικά».

 

«Ήταν σημαντικό να το κάνουμε για να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθούμε κι άλλο. Βρήκαμε λύσεις, αλλά και κάποια πράγματα που πρέπει να τα παρατήσουμε».

 

«Αύριο θα αρχίσω να σκέφτομαι την επίθεση στο χρονόμετρο. Νοιώθω δυνατός κι έτοιμος γι’ αυτό».

 

Ο Γάλλος δούλεψε και με το μεσαίο πίσω ελαστικό σήμερα και όχι με το μαλακό που του έδωσε τη νίκη πριν από μια εβδομάδα.

 

«Έπρεπε να το βάλουμε για να το δοκιμάσουμε. Θα συνεχίσουμε τις δοκιμές και στις ΕΔ4 για να δούμε ποιο θα έχουμε στον Αγώνα. Και τα δύο έχουν τα θετικά τους».

 

Τέλος δούλεψε και στις εκκινήσεις του με το νέο μηχανισμό εκκινήσεων της Yamaha. Άλλωστε ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει μιας και στην Jerez I:

 

«...έκανα τότε τη χειρότερή μου εκκίνηση σε όλο το τριήμερο. Και την έκανα στον Αγώνα. Σήμερα όμως ήμουν καλύτερος».

Επόμενο άρθρο »

«Καλύτερος» σε κάθε γύρο ο Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο Παντελεάκης στο CIV

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα