• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Jerez: Αγώνας 2
Το 1-2 η Ducati με νικητή τον Redding! Μόλις 6ος ο Rea
Νέα 02/08/2020 - 16:51

Σε έναν ακόμα πολύ δύσκολο Αγώνα στην Jerez (η θερμοκρασία στην άσφαλτο έφτασε τους 60ο C) ο Scott Redding ήταν αυτός που και πάλι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

 

Ο Βρετανός πήρε το 6ο του συνεχόμενο βάθρο στο Πρωτάθλημα και τη 2η νίκη του, την ώρα που ο Chaz Davies τερμάτιζε 2ος χαρίζοντας στην Ducati το πρώτο της 1-2 από το 2012!

 

Στους πρώτους γύρους είχαμε ωραίες μάχες ανάμεσα στους μπροστά οδηγούς, με τον Redding να κάνει γρήγορα την κίνησή του στον Jonathan Rea.

 

Ο τελευταίος είχε ξεκινήσει από την pole position, κερδίζοντας για μισό δευτερόλεπτο τον Redding στον Superpole Race που είχε προηγηθεί.

 

Την ίδια ώρα που ο οδηγός της Ducati περνούσε μπροστά από την Kawasaki του Rea, ο Toprak Razgatlioglu (Yamaha) κέρδιζε συνεχώς έδαφος από την 10η θέση στην οποία ξεκίνησε.

 

Ο Τούρκος κατάφερε να μπει στην πρώτη πεντάδα γρήγορα-γρήγορα, ενώ ο Redding μπροστά μεγάλωνε τη διαφορά του στα 2’’ από τον Rea.

 

Με δυνατό ρυθμό άρχιζε να ξεχωρίζει και ο Chaz Davies, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και ανέβηκε στη 2η θέση.

 

Λίγο αργότερα ήρθε η κίνηση του Razgatlioglu που πέρασε μπροστά από τον Rea, ωστόσο ένα λάθος του Alex Lowes στα φρένα της 6, έδωσε την ευκαιρία στον Ιρλανδό να περάσει και πάλι τρίτος.

 

Εν τέλει ο Τούρκος κατάφερε να βάλει μόνιμα μπροστά από την Kawasaki την Yamaha του, χωρίς να καταφέρει στη συνέχεια να απειλήσει τις δυο Ducati στις πρώτες θέσεις.

 

Στο δεύτερο μισό του Αγώνα ο Davies φάνηκε ότι θα μπορούσε να μειώσει τη διαφορά του από τον Redding, ωστόσο ο τελευταίος «απάντησε» με μια σειρά γρήγορων γύρων για να κρατήσει την 1η θέση και τη νίκη.

Ο Razgatlioglu – που ήταν άτυχος στον Superpole Race επειδή αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα – δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει την 3η θέση μέχρι την καρώ σημαία.

 

Πίσω του ο Jonathan Rea και ο Alex Lowes πάλευαν με την ιδιωτική Ducati του Michael Ruben Rinaldi που ήταν εντυπωσιακός!

 

Ο Ιταλός πέρασε τον Lowes στην 5η στροφή και στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρό του τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, τον οποίο πέρασε φρενάροντας υπέροχα στην 6η στροφή της πίστας!

 

Έτσι ολοκλήρωσε στην 4η θέση έναν από τους καλύτερους Αγώνες του στη μεγάλη κατηγορία, με τον Lowes να παίρνει την 5η θέση από τον Rea και ο Ιρλανδός να τερματίζει 12’’ μακριά από την κορυφή.

 

Πιο πίσω τερμάτισε ο Michael Van der Mark της Yamaha και στην 8η θέση ήταν ο Alvaro Bautista, που ήταν και η καλύτερη Honda στον Αγώνα.

 

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Marco Melandri (Ducati), ο οποίος αν και ξεκίνησε από πολύ πίσω (19ος) κατάφερε να τερματίσει 9ος, με τον Garrett Gerloff (Yamaha) να κλείνει τη δεκάδα.

 

Ευκαιρία να πάρει κι άλλους βαθμούς έχασε ο Loris Baz, που ξεκίνησε δυνατά τον Αγώνα και ήταν στο μπροστινό γκρουπ, αλλά τελικά δεν απέφυγε μια πτώση, τερματίζοντας τελικά 17ος.

 

Με τη νίκη του αυτή, ο Scott Redding έγινε ο πρώτος Άγγλος νεοφερμένος στα SBK που παίρνει 6 συνεχόμενα βάθρα (ήταν 2ος στον Superpole Race).

 

Αντίθετα, η σημερινή απογοητευτική 6η θέση του Jonathan Rea είναι το χειρότερό του αποτέλεσμα σε Αγώνα των SBK από τον 1ο Αγώνα της Laguna Seca το 2014 που τερμάτισε και πάλι 6ος!

Επόμενο άρθρο »

Redding: Είχα μια καταπληκτική μοτοσυκλέτα!

« Προηγούμενο άρθρο

H KARASSULIS S.A. Χορηγός του Γιάννη Περιστερά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα