• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κόντρα KTM-Ducati για την επαφή Espargaro-Zarco
Τι ισχυρίζεται η κάθε πλευρά για τη φάση που άναψε "φωτιές"
Νέα 10/08/2020 - 16:08

Λίγο πριν μπούμε στο δεύτερο μισό του χτεσινού Αγώνα, ο Johann Zarco έκανε την κίνησή του και μπήκε στην εσωτερική του Pol Espargaro, με τον οποίο μαχόταν για τη 2η θέση.

 

Δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η επαφή και η πτώση του Polyccio, ο οποίος είχε το ρυθμό για να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη, ή τουλάχιστον να κάνει το 1-2 για την ΚΤΜ!

 

Οι Αγωνοδίκες, μελετώντας τη φάση από τις επιπλέον κάμερες που έχουν στη διάθεσή τους, έκριναν ότι το λάθος βάρυνε τον Zarco, τον οποίο και τιμώρησαν με Long Lap.

 

Το περιστατικό αυτό ωστόσο άναψε «φωτιές» στο paddock – και όχι μόνο – με τον Pol Espargaro να είναι φανερά εκνευρισμένος, αλλά και την Ducati να παραπονείται για την άδικη, όπως ισχυρίζεται, τιμωρία του Zarco.

 

Ακόμα και ο Casey Stoner πήρε θέση αμέσως μετά τον Αγώνα, γράφοντας ότι «…ο Zarco δεν έκανε τίποτα λάθος. Όταν ανοίγεις τη γραμμή σου δεν είναι δυνατόν να περιμένεις ότι θα επιστρέψεις και δεν θα είναι κανείς εκεί. Τρομερό λάθος από τους Αγωνοδίκες».

 

Επιπλέον ο Simon Crafar της Dorna ζήτησε συγγνώμη από τον Zarco μετά το τέλος του Αγώνα, όταν είδε καλύτερα την εν λόγω φάση.

 

Από την άλλη, ο ίδιος ο Johann Zarco – σε δηλώσεις του μετά τον Αγώνα – παραδέχτηκε ότι η τιμωρία του ήταν σωστή από τους Αγωνοδίκες!

 

Η δυσκολία της φάσης πάντως, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στο στρατόπεδο της KTM, όσο και στο αντίστοιχο της Ducati.

 

 

Ο Pol Espargaro πιστεύει ότι θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη, σε μια ημέρα που θριάμβευσε η άλλη ΚΤΜ του φανταστικού Binder.

 

«Αυτό που συνέβη ήταν άδικο για εμάς. Έκανα καλό Αγώνα και εκείνη τη στιγμή περίμενα, βλέποντας τους άλλους να φθείρουν τα ελαστικά τους, ενώ ήξερα ότι θα μπορούσα να κυνηγήσω τη νίκη».

 

«Ήμουν ήρεμος και περίμενα τα τελευταία λεπτά, όμως δεν κατάφερα να αποδείξω τη δυναμική μου, παρά το ότι η δουλειά που έκανα τα προηγούμενα 4 χρόνια φάνηκε σήμερα».

 

«Μας πήραν τη νίκη από τα χέρια… μας την πήρε τη νίκη γιατί θα μπορούσε να αποφύγει την επαφή, αλλά δεν το ήθελε. Άνοιξε το γκάζι όταν δεν χρειαζόταν και μας στέρησε τη νίκη».

 

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Pol Espargaro, ενώ από την πλευρά του ο Johann Zarco έχει μια τελείως διαφορετική οπτική του συμβάντος.

 

«Η ποινή ήταν σωστή, με τους κανονισμούς που έχουμε, αλλά το θέμα είναι ότι ανοίχτηκε κι εγώ μπήκα στο κενό που άφησε. Και νόμιζα ότι το έκανα καλά και ότι με είδε…».

 

«Φρενάρει πολύ μέσα στις στροφές και διατηρεί υψηλή ταχύτητα σ’ αυτές… γι’ αυτό είναι δύσκολο να τον περάσεις, αλλά αυτός ήταν και ο λόγος που άνοιξε τη γραμμή του».

 

«Άξιζα το βάθρο, αλλά λυπάμαι για τον Pol».

 

 

Τέλος, από την πλευρά του ο Paolo Ciabatti ήταν εκνευρισμένος με την απόφαση των Αγωνοδικών να τιμωρήσουν τον οδηγό του.

 

«Όλοι μπορούν να καταλάβουν γιατί είμαστε τόσο απογοητευμένοι. Η απόφασή τους ήταν εντελώς λάθος», έλεγε μετά τον Αγώνα.

 

«Ο Pol έκανε λάθος και άνοιξε τη γραμμή του και όταν ένας οδηγός επιστρέφει στην αγωνιστική γραμμή πρέπει να βλέπει αν έρχεται άλλος πίσω του».

 

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι λάθος έκανε ο Zarco… κράτησε τη γραμμή του και δεν γινόταν να φρενάρει επειδή είχε πλαγιάσει αρκετά».

 

«Ο Espargaro επέστρεψε από την ανοιχτή γραμμή που είχε και τον χτύπησε και αυτός θα έπρεπε να τιμωρηθεί, επειδή αν δεν ήταν αυτό το περιστατικό ο Johann θα μπορούσε να πάρει τη 2η θέση».

 

«Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι ο Pol έκανε το λάθος γιατί επέστρεψε στην αγωνιστική γραμμή χωρίς να κοιτάξει προηγουμένως».

Επόμενο άρθρο »

Ο Bradl θ’ αγωνιστεί και στην Αυστρία

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Δεν καταλαβαίνω τίποτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα