• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Binder: Το μυστικό είναι να διασκεδάζεις!
Αν γίνει η δουλειά σου… το έχασες!
Νέα 13/08/2020 - 11:10

Ο Βrad Binder έγραψε ιστορία την Κυριακή στην Τσεχία, κατακτώντας την πρώτη νίκη του στο MotoGP και την πρώτη της KTM στη μεγάλη κατηγορία.

 

Επιπλέον έγινε και ο πρώτος Ν. Αφρικανός που κερδίζει Αγώνα στη μεγάλη κατηγορία! Λίγο πριν τον επόμενο Γύρο στην Αυστρία, ο Binder ακόμα δεν έχει χωνέψει την επιτυχία του.

 

«Είναι απίστευτο! Στη Ν. Αφρική λατρεύουν το σπορ μας και γενικά τα αθλήματα. Έχω δει πως είναι να έχεις πίσω σου μια ολόκληρη χώρα. Αυτή η 1η νίκη ήταν εκπληκτική».

 

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε και κέρδισε τα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως!

 

«Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτό! Είναι τελείως τρελό! Πολλοί χάρηκαν αυτό το αποτέλεσμα και νομίζω ότι οφείλεται και στο ότι ήταν απρόσμενο».

 

«Το τηλέφωνό μου χτυπούσε συνέχεια και το έβαλα σε flight mode για 24 ώρες! Ήταν τρελό! Δεν μπόρεσα να μιλήσω ούτε στους γονείς μου! Το τηλέφωνό τους χτυπούσε συνέχεια».

 

«Για εμάς ήταν τεράστια θυσία… βασικά για εμένα ήταν ένα όνειρο να βρεθώ στο paddock εδώ, όμως γι’ αυτούς ήταν τεράστια θυσία. Περάσαμε και δύσκολα… αλλά τέτοιες στιγμές όπως την Κυριακή κάνουν τα πάντα να αξίζουν».

 

Άραγε θα μπορούσε η KTM – φέτος – να κάνει το (μέχρι πρότινος) αδιανόητο και να κυνηγήσει το Πρωτάθλημα;

 

«Δείξαμε την Κυριακή τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει! Τα παιδιά δουλεύουν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Με τέτοια αφοσίωση που έχουν όλοι, είναι αδύνατον να μην πετύχεις. Είμαι σούπερ υπερήφανος για την ΚΤΜ».

 

Πέρυσι, στην κατηγορία της Moto2, είχε καταφέρει να κερδίσει τον Αγώνα της Αυστρίας. Μπορεί να τα καταφέρει και φέτος;

 

«Πάντα τα πήγαινα καλά στην Αυστρία, όμως δεν έχω οδηγήσει εκεί τη μοτοσυκλέτα του MotoGP. Μ’ αυτή όλα αλλάζουν… οι γραμμές, τα σημεία φρεναρίσματος».

 

Έδωσε και μια συμβουλή για όλους τους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να βρεθούν κάποια στιγμή στο MotoGP.

 

«Σκληρή δουλειά… να δουλεύουν σκληρά, αλλά την ίδια ώρα να το διασκεδάζουν. Αν αρχίσουν και το βλέπουν σαν δουλειά, όλα τέλειωσαν. Πρέπει να βελτιώνεσαι συνεχώς. Αν συνεχίσεις να δουλεύεις, κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις».

 

Τέλος μίλησε και για το Red Bull MotoGP Rookies Cup, το οποίο είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην μετέπειτα πορεία του.

 

«Εκεί ουσιαστικά ξεκίνησε η καριέρα μου. Πιο πριν αγωνιζόμουν στη Ν. Αφρική. Εκεί είχα τη μεγάλη μου ευκαιρία. Ήταν τρία χρόνια που έμαθα πάρα πολλά».

 

«Ήταν απίστευτο και λάτρεψα την κάθε στιγμή και ειδικά για εμάς από τη Ν. Αφρική δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Αν δεν ήμουν εκεί, νομίζω ότι θα αγωνιζόμουν ακόμα στη χώρα μου».

Επόμενο άρθρο »

Μήνυμα ενότητας από τον Dovi!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Το Πρωτάθλημα τώρα είναι πιο ανοιχτό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα