• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Beirer: Σημείο καμπής για την ΚΤΜ ο Pedrosa!
Ο Binder; Φιλικός ως άνθρωπος, πολεμιστής ως οδηγός!
Νέα 13/08/2020 - 13:37

«Ακόμα χαμογελάω από την περασμένη Κυριακή!» λέει ο Pit Beirer και γιατί όχι; Η επιτυχία της KTM ήταν τεράστια και γέμισε με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση το εργοστάσιο.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος… για τον Brad, για την ομάδα που ξεκινήσαμε από το μηδέν. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια αυτό που νοιώθω».

 

Μια επιτυχία που φέρνει την ΚΤΜ ένα βήμα πιο κοντά στο να χάσει τα πλεονεκτήματα που, μαζί με την Aprilia, απολαμβάνει στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ένα από αυτά είναι οι απεριόριστες δοκιμές με τους οδηγούς της εξέλιξης. Δοκιμές που έκανε πολλές τόσο στην Τσεχία, όσο και στην Αυστρία που ακολουθεί.

 

«Ειλικρινά δεν με απασχολεί καθόλου αν χάσουμε τα πλεονεκτήματά μας. Είμαστε έτοιμοι να τα αφήσουμε. Αυτό θα σήμαινε ότι κατακτήσαμε κι άλλο βάθρο».

 

Τα τεστ από μόνα τους δεν βοηθούν αν δεν έχεις έναν ικανό οδηγό (ή ομάδα) εξέλιξης και ο Dani Pedrosa είναι κάτι παραπάνω από αυτό.

 

«Η μεγαλύτερη κριτική προς τη μοτοσυκλέτα μας ήταν ότι μόνο ο Pol μπορεί να την οδηγήσει», λέει ο Beirer και τα λόγια του μοιάζουν ένα μήνυμα προς την Honda…

 

«Αυτό έπρεπε να αλλάξει και δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό με τον Dani και τον Mika. Ήταν ο Dani που έδωσε μια άλλη κατεύθυνση στο όλο project. Κοιτούσαμε και τους άλλους, αλλά ποτέ δεν αντιγράψαμε!»

 

Η διαφορά έγινε με τη φετινή μοτοσυκλέτα;

 

«Ναι. Είναι τελείως διαφορετική από αυτή των τελευταίων τριών ετών και η διαφορά είναι πολύ μεγάλη ανάμεσα στη μοτοσυκλέτα του 2019 και αυτή του 2020».

 

«Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Το πλαίσιο, τις αναρτήσεις κτλ τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Δεν περιμένουμε κάποιον τρίτο να τα εξελίξει».

 

«Τώρα είναι εύκολο να μιλάμε για επιτυχία, αλλά μέχρι την Κυριακή που μας πέρασε δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι έτσι είχαν τα πράγματα».

 

Τέλος, αποκάλυψε και τι του είπε ο Brad Binder μετά τον – άτυχο γι’ αυτόν – Αγώνα στην Jerez:

 

«Ήρθε και μου είπε: Pit, έχω την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid. Όταν στο λέει αυτό ένας rookie, οι όποιες αμφιβολίες για την ανταγωνιστικότητα της μοτοσυκλέτας διαλύονται».

 

«Τότε κατάλαβα ότι η νίκη ήταν κοντά. Θα άξιζε να πάρει την πρώτη νίκη της ΚΤΜ ο Pol Espargaro που έδωσε τόσα πολλά στο όλο project μας».

 

«Όμως ο Binder ήταν άκρως εντυπωσιακός. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μείξη ανθρώπου. Ως άνθρωπος είναι άνετος και φιλικός. Μέσα στην πίστα όμως είναι πραγματικός πολεμιστής».

 

«Δεν βρίσκεις εύκολα στις μέρες μας αυτό το συνδυασμό».

Επόμενο άρθρο »

Austria 1 Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Μήνυμα ενότητας από τον Dovi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα