• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Η εμπειρία δεν αγοράζεται…»
Υπερβολικός ενθουσιασμός και πτώση για τον Quartararo
Νέα 14/09/2020 - 12:49

Ο Fabio Quartararo παραδέχτηκε ότι έκανε πολλά λάθη στο χτεσινό Αγώνα, από τον οποίο τελικά δεν πήρε κανένα βαθμό για πρώτη φορά φέτος.

 

Πολλοί πίστευαν ότι ο Γάλλος, μαζί με τον Vinales, ήταν τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη, ωστόσο ήταν ο Morbidelli και ο Rossi αυτοί που ξέφυγαν μπροστά.

 

«Έκανα πολλά λάθη σήμερα», έλεγε ο Fabio. «Πρώτα-πρώτα δεν έκανα καλή εκκίνηση. Είχα μια επαφή με τον Jack στο ξεκίνημα».

 

«Μετά, όταν ήμουν πίσω από τον Vinales, ήμουν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος, ωστόσο δεν μπορούσα να τον περάσω. Ήμουν μπλοκαρισμένος».

 

Μάλιστα φάνηκε ενοχλημένος από τον υπερβάλλοντα ζήλο του Vinales να τον κρατήσει πίσω του, σαν να ήταν μια μάχη για την πρώτη θέση.

 

«Δεν ξέρω… ίσως κι εγώ να πρέπει να είμαι τόσο επιθετικός. Δεν ήταν ότι παλεύαμε και για τη νίκη. Σίγουρα υπάρχει ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε οδηγούς με ίδια μοτοσυκλέτα,  όμως αυτό δεν ήταν σωστό».

 

Αφού πέρασε τον μελλοντικό του ομόσταυλο όμως, ήρθε και το μεγάλο λάθος για τον Quartararo.

 

«Πίεζα σαν να ήταν ο τελευταίος γύρος… είχα ενθουσιαστεί και ήθελα να φτάσω τον Jack, όμως το μπροστινό ελαστικό είχε υπερθερμανθεί και λίγο αργότερα ήρθε η πτώση».

 

«Κρίμα όμως… είχαμε το ρυθμό για τη νίκη. Τουλάχιστον μάθαμε κάτι. Άλλωστε είναι μόλις η δεύτερή μου χρονιά και είναι σημαντικό να βλέπω που κάνω λάθη».

 

«Στο κάτω-κάτω μπορείς να είσαι γρήγορος, μπορείς να έχεις τα πάντα, όμως δεν μπορείς να αγοράσεις την εμπειρία! Βιάστηκα να προλάβω τον Jack μπροστά…»

 

«Ήθελα να προλάβω τους οδηγούς μπροστά και ήθελα να το κάνω γρήγορα. Γι’ αυτό έπεσα… το καταλαβαίνω τώρα το λάθος μου. Πήρα ένα σκληρό μάθημα σήμερα».

 

Μετά την πτώση του ο Fabio επέστρεψε στον Αγώνα και ήταν στην 20η θέση. Στον 18ο από τους 27 γύρους επέστρεψε στα pits και στη συνέχεια ξαναμπήκε στην πίστα. Λίγο αργότερα έπεσε για 2η φορά.

 

«Ήθελα να δω πως είναι το έδαφος τόσο από τη δεξιά, όσο και από την αριστερή πλευρά», αστειεύτηκε μετά ο Γάλλος.

 

«Γύρισα στα pits γιατί ένοιωσα κάτι περίεργο με το μοτέρ. Έτσι είπαμε να μπω να δω αν όλα είναι καλά. Η δεύτερη πτώση ήταν περίεργη και δεν μπορώ να την εξηγήσω. Όμως είναι η πρώτη που μετράει…»

 

Χωρίς βαθμό από τον πρώτο Αγώνα στο Misano, ο Fabio Quartararo θα ριχτεί στη μάχη για τον δεύτερο όντας 6β πίσω από τον Andrea Dovizioso στη βαθμολογία.

 

«Κάποιοι λένε ότι ήταν η πίεση από το Πρωτάθλημα που με επηρέασε… όμως ειλικρινά δεν με ενδιέφερε που ήμουν πρώτος στη βαθμολογία».

 

«Ήθελα να έρθω εδώ και να είμαι γρήγορος για να παλέψω για τη νίκη. Στο κάτω-κάτω είναι μόλις η 2η χρονιά μου στην κατηγορία και είμαι 21χρ».

 

«Ήθελα να είμαι μπροστά. Όχι 4ος ή 5ος. Είχα το ρυθμό και ήμουν εδώ για να παλέψω για τη νίκη. Ενθουσιάστηκα περισσότερο απ’ ότι έπρεπε».

 

«Μερικές φορές όταν θες κάτι πάρα πολύ, ενθουσιάζεσαι σε υπερβολικό βαθμό και κάνεις λάθη. Αυτό έκανα σήμερα. Απλά σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να είμαι πιο ήρεμος».

Επόμενο άρθρο »

HSBK & Supermoto Cup 2020: Διπλό θέαμα στα Μέγαρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Αξέχαστη θα μείνει στον Mir!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα