• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Η VR46 δεν θα είναι στο MotoGP το ‘21
Πρώτο μέλημα η άνοδος του Marini και βλέπουμε..
Νέα 19/09/2020 - 21:14

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες από την Ιταλία ότι η ομάδα της Avintia ίσως να μην είναι στο Πρωτάθλημα τη νέα χρονιά.

 

Αυτό θα άνοιγε το δρόμο για την SKY VR46 να διεκδικήσει την παρουσία της και στη μεγάλη κατηγορία, εξαγοράζοντας τη θέση της Avintia.

 

Όπως έγινε για παράδειγμα με την Petronas, που αγόρασε τη θέση του Aspar στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ωστόσο σήμερα ο Valentino Rossi διέψευσε ότι η ομάδα του θα είναι στη MotoGP κατηγορία τη νέα σεζόν.

 

Ο λόγος είναι ότι «πολλά θα αλλάξουν το 2022», κάτι που σημαίνει ότι εκείνη τη χρονιά θα μπορεί να συζητήσει απευθείας με την Dorna ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Να θυμίσουμε ότι η Dorna έχει δεσμευτεί ότι τουλάχιστον μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν, ο αριθμός των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία δεν θα αυξηθεί (ή μειωθεί).

 

«Όχι… δεν θα είμαστε εκεί το 2021. Όμως το 2022 πολλά θα αλλάξουν και θα πρέπει να καταλάβουμε αυτές τις αλλαγές».

 

«Για την ώρα οι δυνατότητές μας είναι για την Moto2 και την Moto3. Για το MotoGP πρέπει να κάνει κι άλλο βήμα και δεν είναι εύκολο».

 

Φήμες από την Ιταλία θέλουν την ομάδα του Valentino να μπαίνει στο Πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας ως η δορυφορική ομάδα της Suzuki!

 

Για την ώρα, ωστόσο, το βασικό μέλημα του Rossi είναι να καταφέρει να βρει θέση στη μεγάλη κατηγορία το 2021 ο Luca Marini.

 

Στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές ο Vale πήρε την 7η θέση σε ένα session όπου οι δέκα πρώτοι είχαν μεταξύ τους διαφορά μόλις στο μισό δευτερόλεπτο!

 

«Ήταν συναρπαστικές… είμαι μόλις τρία δέκατα από την pole. Αλλά δυστυχώς είμαι 7ος. Οι δυνατότητές μου ήταν για παραπάνω, αλλά έκανα λάθη στο γρήγορο γύρο μου».

 

«Από την 3η σειρά δεν θα είναι εύκολο, ειδικά στο σύγχρονο MotoGP που πρέπει να τα κάνεις όλα τέλεια στην αρχή, στην 1η στροφή, στον πρώτο γύρο».

 

«Όλοι είναι πιο γρήγοροι αυτή την εβδομάδα, αλλά κι εγώ βελτίωσα το ρυθμό μου. Στα τέλη των ΕΔ2 χτες αλλάξαμε κάτι και είχα καλύτερο ρυθμό».

 

«Είναι αλήθεια ότι πολλοί είναι γρήγοροι αύριο, αλλά κι εγώ δεν είμαι σε άσχημη θέση. Νοιώθω καλά, έχω καλό ρυθμό και είμαι πιο γρήγορος από το περασμένο Σ/Κ».

 

Στο τέλος μίλησε για τον Pecco Bagnaia που παραλίγο σήμερα να πάρει την pole με εκπληκτικό χρόνο, ωστόσο πάτησε στο πράσινο κομμάτι της πίστας και ακυρώθηκε.

 

«Με το στυλ του είναι σε θέση να οδηγεί τέλεια την Ducati. Δεν έχει τις αδυναμίες της Ducati, ενώ εκμεταλλεύεται τα δυνατά της σημεία».

 

«Η Ducati δεν είναι εύκολη μοτοσυκλέτα, αλλά ο Pecco την οδηγεί καλά. Αύριο θα είναι πολύ δυνατός γιατί έχει καλό ρυθμό».

Επόμενο άρθρο »

Από το Undaunted στο Unemployed!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoE Misano 2: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα