• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Ναι, σκέφτομαι τον Τίτλο!
Αλλά όχι και πάρα πολύ…
Νέα 22/09/2020 - 13:03

Αυτό το διάστημα αν ένας αναβάτης φαίνεται ότι μπορεί να πάρει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, θα άκουγε στο όνομα: Joan Mir.

 

Ο Ισπανός της Suzuki είναι εντυπωσιακός και σε εξαιρετική κατάσταση, όταν ο αναβάτης με τους περισσότερους βαθμούς στους 4 τελευταίους Αγώνες.

 

Παρά το ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον πρώτο του Αγώνα, ο Ισπανός δείχνει ότι σύντομα θα γίνει ο 7ος διαφορετικός νικητής της φετινής χρονιάς.

 

«Έδωσα το 100% σε κάθε γύρο, μιας και δεν είναι εύκολα τα πράγματα όταν ξεκινάς από την 11η θέση».

 

«Όταν είδα ότι ο Pecco, ο Maverick, ο Pol και ο Fabio ξέφυγαν μπροστά, προσπάθησα να μείνω ψύχραιμος. Στα μισά του Αγώνα άρχισα να νοιώθω καλύτερα στη μοτοσυκλέτα και μείωνα τη διαφορά».

 

«Στους τελευταίους γύρους ήταν ωραίες οι μάχες μας. Είμαι χαρούμενος με τη 2η θέση, αλλά ανυπομονώ για την πρώτη νίκη. Τώρα όμως το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε αυτές τις εμφανίσεις».

 

Θα φανταζόταν άραγε πέρυσι – μια χρονιά που ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό που φρέναρε την πορεία προσαρμογής του στην κατηγορία – ότι θα έκανε μια τέτοια σεζόν φέτος;

 

«Όχι… αλλά μετά την Αυστρία και το βάθρο εκεί, άρχισα να πιστεύω ότι μπορώ να το ξανακάνω. Δεν ήταν εύκολο, αλλά η Suzuki είναι η πιο ισορροπημένη μοτοσυκλέτα σε όλες τις πίστες».

 

«Μετά το βάθρο στην Αυστρία έγινε το κλικ στο κεφάλι μου και άρχισα να παλεύω για τα βάθρα. Ας δούμε τώρα τι θα γίνει στη Βαρκελώνη».

 

Τι είναι αυτό που του λείπει, ωστόσο, ώστε να φτάσει στην πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία;

 

«Στην Αυστρία θα κέρδιζα, ίσως κι εδώ… πρέπει να βελτιωθούμε στις κατατακτήριες. Αν τα καταφέρουμε τότε θα παλεύω για νίκες. Ενδεχομένως και από την Βαρκελώνη».

 

Φυσικά τον ρώτησαν και αν πιστεύει ότι είναι ένας από τους διεκδικητές του Τίτλου.

 

«Θεωρώ ότι παλεύω για τον Τίτλο, αν και δεν θέλω να το σκέφτομαι πάρα πολύ. Είμαστε στα μισά του Πρωταθλήματος και είμαι πολύ κοντά. Ίσως από σήμερα να ξεκινά η σεζόν για εμάς».

 

Στον Αγώνα πέρασε αρκετό διάστημα πίσω από την Yamaha του Quartararo και την KTM του Espargaro.

 

«Είδα ότι η Yamaha έχει παρόμοια συμπεριφορά με την Suzuki τόσο στα φρένα, όσο και κυρίως μέσα στις στροφές. Για την ΚΤΜ δεν ήταν εύκολο να κάνω σύγκριση γιατί ο Pol δυσκολευόταν και είχε αρκετή φθορά στα ελαστικά».

 

Τέλος, δεν έδειξε να πείθεται από τις εξηγήσεις του Fabio Quartararo ότι δεν έστειλαν ποτέ οι Αγωνοδίκες μήνυμα προειδοποίησης ότι είχε περάσει 3 φορές τα όρια της πίστας.

 

«Είχα χάσει κι εγώ το μήνυμα στην Αυστρία 1, στη διακοπή, αλλά μόνο στο πρώτο κομμάτι της πίστας γιατί μετά είδα τις κόκκινες σημαίες».

 

«Μόνο τότε μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Όμως είναι περίεργο να μην το δεις καθόλου. Ίσως το χάσεις στο πρώτο κομμάτι, αλλά θα το δεις στο δεύτερο. Είναι περίεργο… ποτέ δεν μου έχει συμβεί».

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Τα ελαστικά στο Montmelo;

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Ποτέ δεν αμφέβαλλα για τον εαυτό μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα