• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρόβλημα με την πίεση του ελαστικού για Quartararo
Η ομάδα είχε τη λάθος πίεση στο μπροστινό!
Νέα 18/10/2020 - 19:26

Ο Fabio Quartararo είχε πει από χθες ότι οι Rins & Vinales έχουν καλύτερο ρυθμό από τον ίδιο και ότι θα προσπαθούσε να μείνει κοντά τους. Όμως μετά τους πρώτους γύρους το μπροστινό του ελαστικό ανέβασε πολύ υψηλή πίεση, με αποτέλεσμα να χάσει σταδιακά πρόσφυση και “να είναι σαν να οδηγώ στο βρεγμένο”, όπως χαρακτηριστικά είπε στον απεσταλμένο μας Δημήτρη Διατσίδη ο Γάλλος, λίγη ώρα μετά το χειρότερό του Αγώνα. “Ήταν ο χειρότερος αγώνας της καριέρας μου”, είπε ακριβώς! “Δεν μπορώ να σας πω το πόσο ανέβηκε η πίεση, αλλά είναι κάτι που δεν το αντιμετωπίσαμε ποτέ”, συνέχισε ο οδηγός που προηγείτο στη βαθμολογία μέχρι σήμερα το μεσημέρι και τώρα έχει τη 2η θέση.

Αμέσως κάναμε το ρεπορτάζ με την Michelin η οποία έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των ομάδων και οι υπεύθυνοι για την ομάδα του Quartararo μας είπαν ότι το λάθος έγινε από την ομάδα, η αρχική πίεση που μπήκε στο ελαστικό ήταν πο,ύ υψηλότερη από αυτήν που προτείνει η Γαλλική εταιρία στις ομάδες, ενώ βάσει κανονισμού υπάρχει μόνο ελάχιστο όριο πίεσης που έιναι 1.9bar για το μπροστινό και 1.7 για το πίσω. Προφανώς η Petronas θέλησε να βάλει υψηλότερη πίεση ώστε να ζεσταθεί γρηγορότερα το ελαστικό, αλλά ή το παράκανε, ή επειδή άλλαξαν λάστιχο στο σχηματισμό εκκίνησης δεν έλεγξαν την πίεση και το ελαστικό μπορεί να έχει έτσι κι αλλιώς περισσότερη πίεση ώστε να ρυθμιστεί την τελευταία στιγμή.

Όπως και νάχει το λάθος είναι της ομάδας και σίγουρα εσωτερικά η Petronas Yamaha SRT θα κάνει την έρευνά της, ακόμη κι αν δεν ανακοινώσει τίποτε...

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Rins: Η δυσκολότερη νίκη μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon1 MotoGP: O Rins νικητής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα