• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin εξηγεί τι έγινε με το ελαστικό του Quartararo
Νέα 23/10/2020 - 22:25

Ο Fabio Quartararo ήταν από αυτούς που έβαλαν το μεσαίο μπροστινό ελαστικό της Michelin στον προηγούμενο Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στην Aragon.

 

Μετά από τρεις γύρους όμως, όπως έλεγε ο Γάλλος, το ελαστικό τού δημιούργησε πολλά προβλήματα καθώς η πίεσή του ανέβηκε πολύ.

 

Έτσι πήρε την 18η θέση, που είναι η χειρότερή του σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Σύμφωνα με την Michelin δεν υπήρχε πρόβλημα με το ελαστικό.

 

«Κοιτάξαμε τα δεδομένα και το ελαστικό ήταν μια χαρά. Επίσης και η επιλογή του μεσαίου ήταν η σωστή, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος», έλεγε ο Piero Taramasso.

 

«Άρα δεν ήταν ούτε θέμα της γόμας που επέλεξε. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν το δοκίμασαν στις ΕΔ4 που είχε θερμοκρασίες περίπου σαν αυτές του Αγώνα».

 

«Δεν είχαν δεδομένα για να καταλάβουν τι πίεση έπρεπε να βάλουν και υπολόγισαν στη θεωρία τις πιέσεις, με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερη μπροστά».

 

«Ξεκίνησε με λίγο υψηλότερη πίεση, πίεσε και στους πρώτους γύρους με επιθετική οδήγηση, ενώ όντας στην κίνηση η πίεση ανέβηκε κι άλλο».

 

«Είναι γνωστό ότι όταν είσαι πίσω από άλλον το ελαστικό δεν παίρνει αέρα και ανεβάζει πίεση, αλλάζοντας τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας».

Επόμενο άρθρο »

Mir: «Πραγματικά με εξέπληξαν»

« Προηγούμενο άρθρο

Taka: Είμαι σαν ένα μικρό παιδί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα