• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλη νίκη του Morbidelli στο GP της Teruel
Πήρε το ρίσκο με το Μεσαίο πίσω λάστιχο
Νέα 25/10/2020 - 16:24

Ο Franky Morbidelli μπήκε στην πίστα με το μαλακό πίσω λάστιχο στην Petronas Yamaha M1και έκανε τον γύρο αναγνώρισης για να πάρει τη θέση του στη μέση της πρώτης σειράς της εκκίνησης. Η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών είχε την ίδια επιλογή, το μαλακό πίσω και το μεσαίο μπροστά, αλλά ο Ιταλο-Βραζιλιάνος το ξανασυζήτησε με τον αρχιμηχανικό του Ramon Forcada και αποφάσισαν τελευταία στιγμή να αλλάξουν και να βάλουν το μεσαίο λάστιχο και πίσω. Ακριβώς ίδια επιλογή είχε κάνει και ο ομόσταυλός του Fabio Quartararo. 

O Alex Rins Suzuki είχε αντίθετα βάλει μαλακό λάστιχο και μπροστά, αλλά παρόλα αυτά ο “Μόρμπιντο”, έκανε επιθετική οδήγηση από τη 2η στροφή και ακολούθησε τον Taka Nakagami μέχρι την 5η στροφή, όπου ο Ιάπωνας και η Honda του βρέθηκαν στην αμμοπαγίδα, μετά από λάθος του “Τάκα”. 

Morbidelli, Rins
Morbidelli, Rins

Από εκείνη τη στιγμή ο οδηγός της Petronas Yamaha δεν έχασε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος του Αγώνα, με αλάνθαστη οδήγηση και πήρε τη 2η του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ο μόνος που φάνηκε στη μέση του Αγώνα ότι μπορούσε να τον απειλήσει ήταν ο νικητής της προηγούμενης εβδομάδας, ο Rins, που όμως στους τελευταίους γύρους δεν είχε την υποστήριξη του μαλακού μπροστινού ελαστικού και απλά τερμάτισε 2ος, ολοκληρώνοντας μια φοβερή εμφάνιση τα τελευταία δύο ΣΚ. Η Suzuki συμπλήρωσε τη φοβερή της παρουσία με την 3η θέση του Joan Mir, που σε συνδυασμό με την 8η θέση του Quartararo, αύξησε τη διαφορά του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στους 14 βαθμούς. 

Morbido, Forcada
Morbido, Forcada

Πίσω από τους 3 πρώτους φάνηκε ότι όπως και την προηγούμενη Κυριακή θα μπορούσε να δώσει τη μάχη του βάθρου ο Alex Marquez με την Honda του, όμως στον 11ο γύρο έπεσε και απογοήτευσε όσους πόνταραν σε μια τρίτη συνεχόμενη επιτυχία του. 

Ο Johann Zarco που ήταν η μόνη Ducati που διασώθηκε από την κακή παρουσία του Ιταλικού εργοστασίου, κράτησε αρχικά την 3η θέση, υποχώρησε στην 4η και στους 3 τελευταίους γύρους δεν κατάφερε να αντισταθεί στην ΚΤΜ του Pol Espargaro, αλλά πήρε παλικαρίσια την 5η θέση από τον πολύ καλό Miguel Oliveira που ανέβηκε ειδικά στα τελευταία στάδια του Αγώνα και τελικά ολοκλήρωσε στην 6η θέση. Η ΚΤΜ είδε και τον Lecuona να φτάνει στην 9η θέση, με μόνη απογοήτευση την πτώση του Binder που παρέσυρε και τον Μiller στον πρώτο γύρο.

Morbidelli, Rins, Mir
Morbidelli, Rins, Mir

Maverick Vinales & Fabio Quartararo πήραν τις θέσεις 7 & 8 και υποχώρησαν σε διαφορά από τον Mir στη μάχη του Πρωταθλήματος. 

Ο Andrea Dovizioso με την Ducati του ήταν και πάλι απογοητευτικοί, δίνοντας μάχη για την 10η θέση, αλλά με λάθη τερμάτισε τελικά 13ος. 

 

Δείτε στα συνοδευτικά αρχεία τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία:

 

 

 

Morbidelli, Rins
Morbidelli, Rins

Επόμενο άρθρο »

Aragon 2 Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon 2 Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα