• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia 2: O Morbidelli τη Νίκη, ο Mir τον Τίτλο
Η Suzuki στην κορυφή μετά από 20 χρόνια
Νέα 15/11/2020 - 17:07

Ο Franky Morbido μετά την Pole Position χθες, ολοκλήρωσε το τριήμερο στην Βαλένθια με μια φοβερή νίκη που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, μέσα από μια φοβερή μάχη με τον Jack Miller που επίσης τα έδωσε όλα. Ο Ιταλο-Βραζιλιάνος πήρε την πρωτοπορία από το ξεκίνημα και έκανε διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο από τον Αυστραλό που ακολουθούσε. Η δορυφορική Yamaha M1 που επιβλέπει ο καταπληκτικός αρχιμηχανικός Ramon Forcada δούλευε άψογα, παρά το ότι ο κινητήρας της είχε πολλά χλμ στην “πλάτη” του και συνεχώς υπολειπόταν σε τελική ταχύτητα 10-12 χλμ/ώρα από την Ducati GP20 του Jack Miler. Ο τελευταίος γύρους των δύο ήταν τρομερός, με τελικό νικητή τον Morbido, που ανέβηκε μάλιστα στη 2η θέση της βαθμολογίας. O Pol Espargaro που ακολουθούσε τον Miller στο μεγαλύτερο μέρος του Αγώνα, δεν κατάφερε να το κάνει στους τελευταίους γύρους και η ΚΤΜ αρκέστηκε στην 3η θέση, 3'' από την κορυφή. 

Όμως οι κάμερες πέρα από τη μάχη μπροστά είχαν να ασχοληθούν με τον 23χρονο Joan Mir που χρειαζόταν με νικητή τον Morbidelli, μόλις τη 10η θέση για να πάρει τον Τίτλο του Πρωταθλητή ένα αγώνα πριν το τέλος. Ο Mir που ξεκίνησε μόλις από την 12η θέση, έκανε ένα συγκρατημένο αγώνα, τερμάτισε 7ος και πήρε το Πρωτάθλημα του 2020, 20 χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία της Suzuki με τον Kenny Roberts Jr, στην εποχή των δίχρονων 500αριών. 

Ο Fabio Qartararo που μέχρι σήμερα ήταν 2ος, έκανε ένα λάθος στη 2η στροφή της πίστας και τελικά από τελευταίος άρχισε να ανεβαίνει θέσεις, μέχρι την πτώση που τον άφησε μάλιστα στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ο έτερος διεκδικητής ο Alex Rins, από την 14η θέση που ξεκίνησε ανέβηκε στην 4η, αλλά έμεινε 3ος στους βαθμούς πίσω από τον Morbidelli. 

Ο Taka Nakagami που με την Honda του, κυνηγούσε το βάθρο, έπεσε την ώρα που προσπάθησε να περάσει τρίτος. Πίσω από τον Rins, Binder & Oliveira ολοκλήρωσαν μια εξαιρετική μέρα για την ΚΤΜ, ενώ 8ος πίσω από τον Mir, ο Andrea Dovizioso που δεν έδειξε να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων, με την εργοστασιακή του Ducati. 

O Aleix Espargaro ήταν καλός πάνω στην Aprilia και μόνο στα τελευταία στάδια του αγώνα υποχώρησε στην 9η θέση, μπροστά από την Μ1 του Maverick Vinales που έκανε πάλι απογοητευτικό αγώνα. 11ος πίσω του ο Pecco Bagnaia με την Pramac Ducati που κέρδισε τον δάσκαλό του Valentino Rossi που επέστρεψε στη δράση μουδιασμένος από τον κορωναϊό που τον ταλαιπώρησε για 24 μέρες στην Ιταλία. 

 

Στα συνοδευτικά αρχεία δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Αγώνα και τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος:

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

«Δεν μπορεί να το πιστέψει» ο Joan Mir!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia 2 Moto2: Τρομερή κίνηση και νίκη για Martin!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα