• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Εφιάλτης» ο Αγώνας στην Valencia για τον Mir!
Νέα 17/11/2020 - 09:48

Στον πρώτο Αγώνα στην πίστα Ricardo Tormo ο Joan Mir κατάφερε να πάρει την 1η νίκη της καριέρας του και στο δεύτερο να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

 

Ωστόσο, όπως έλεγε ο ίδιος, ο Αγώνας μόνο εύκολος δεν ήταν γι’ αυτόν, με τον Ισπανό να παραδέχεται ότι «υπέφερε πολύ» κατά τη διάρκειά του.

 

«Αυτός ο Αγώνας ήταν ένας εφιάλτης», έλεγε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020. «Σ’ αυτόν δυσκολεύτηκα πιο πολύ από κάθε άλλον μέσα στη χρονιά».

 

«Είναι περίεργο και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεν έχουμε καταλάβει τι έχει γίνει. Δεν ξέρω… δεν με νοιάζει τόσο για τον Αγώνα επειδή πήραμε τον Τίτλο. Όμως υπέφερα πολύ».

 

«Είχα πολλές δύσκολες στιγμές με το μπροστινό και δεν οδηγούσα ομαλά. Θα δουλέψουμε όμως πάνω σ’ αυτό στο μέλλον».

 

Η κατάκτηση του Τίτλου από τον Joan Mir, του 6ου οδηγού στην ιστορία που τα καταφέρνει με Suzuki, έγινε στην επέτειο των 100χρ του εργοστασίου και στα 60χρ αγωνιστικής ιστορίας!

 

Η Suzuki επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών το 2015 και μέσα σε μια πενταετία κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή, κατακτώντας τον Τίτλο 20 χρόνια μετά την προηγούμενη φορά.

 

Ο ίδιος ο Mir δεν περίμενε ότι θα ήταν σε θέση να πάρει τον Τίτλο μόλις στη δεύτερή του σεζόν με την Suzuki και γι’ αυτό το Πρωτάθλημα αυτό έχει μεγαλύτερη αξία.

 

«Γι’ αυτό είχα υπογράψει με τη Suzuki. Φυσικά το να κατακτάς τον Τίτλο με οποιονδήποτε Κατασκευαστή είναι κάτι απίστευτο! Είναι ο στόχος όλων».

 

«Ήταν όμως μια γενναία κίνηση που πήγα στην Suzuki διότι δεν περίμενα ότι θα είχαμε τέτοια δυναμική μόλις στο δεύτερο χρόνο μου».

 

«Γι’ αυτό και αυτός ο Τίτλος με την Suzuki σημαίνει κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο».

 

Τίτλο με την Suzuki έχουν πάρει στο παρελθόν οι Barry Sheene, Marco Lucchinelli, Franco Uncini, Kevin Schwantz και Kenny Roberts Jr.

Επόμενο άρθρο »

«Υποκλίθηκε» στον Morbido ο Miller!

« Προηγούμενο άρθρο

Morbidelli: Η καλύτερη νίκη της καριέρας μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα