• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Λυπηρό τέλος» για τον Quartararo
Νέα 30/11/2020 - 15:40

Ο Fabio Quartararo ήταν επικεφαλής στη βαθμολογία της μεγάλης κατηγορίας για 8 από τους 14 Αγώνες της φετινής σεζόν.

 

Ωστόσο στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος ο Γάλλος υποχώρησε μόλις στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Κι όμως το ξεκίνημα φέτος ήταν ιδανικό για τον Fabio, ο οποίος κυριάρχησε στους διπλούς Αγώνες της Jerez στην επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος.

 

Ο Quartararo συνέχισε να είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας μετά το πέρας και των επόμενων έξι Grand Prix, ενώ επέστρεψε στην κορυφή μετά τη νίκη του στη Βαρκελώνη.

 

Στους τελευταίους όμως 6 Γύρους ο Γάλλος κατέρρευσε και είναι χαρακτηριστικό ότι συγκέντρωσε μόλις 19 βαθμούς από τους 150 διαθέσιμους…

 

«Όταν έχεις τέτοια αποτελέσματα στους τελευταίους Αγώνες είναι δύσκολο να πεις ότι είσαι χαρούμενος με τη χρονιά».

 

«Όμως πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι μια αξιομνημόνευτη χρονιά αφού κατάφερα να πάρω τρεις νίκες», πρόσθεσε ο μελλοντικός εργοστασιακός οδηγός της Yamaha.

 

«Κάποιοι δεν κερδίζουν ποτέ στο MotoGP κι εγώ έχω ήδη 3 νίκες. Υπό αυτό το πρίσμα ήταν θετική χρονιά, αλλά δυστυχώς το τέλος δεν ήταν καλό. Γι’ αυτό είμαι λυπημένος».

 

Ειδικά οι τρεις τελευταίοι Αγώνες ήταν οι χειρότεροι της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, αφού μετά τις πτώσεις στην Valencia ακολούθησε μια 13η θέση στο Portimao.

 

«Είχα θέμα με το σύστημα εκκίνησης κι έτσι έκανα πάρα πολύ άσχημη εκκίνηση κι έχασα θέσεις. Πίστευα όμως ότι θα είχα καλό ρυθμό».

 

«Από τα μισά του Αγώνα και μετά όμως, είχα θέμα arm-pump και ήταν περίεργο γιατί άκουσα κι άλλους που είχαν το ίδιο πρόβλημα».

 

Γενικά οι Yamaha δεν τα πήγαν καλά ούτε στην Πορτογαλία, με εξαίρεση τον Franco Morbidelli που κατάφερε να ξεχωρίσει και σ’ αυτό το Grand Prix με την M1 του ’19.

 

Τώρα όλοι περιμένουν από την Yamaha να λύσει τα προβλήματα της μοτοσυκλέτας για το 2021.

 

«Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι χάνουμε στις στροφές και στην πρόσφυση του πίσω τροχού. Εκεί πρέπει να δουλέψει η Yamaha», συνεχίζει ο Quartararo.

 

«Δεν χρειάζεται συνεχώς να τους λέμε ότι η μοτοσυκλέτα έχει πρόβλημα. Το βλέπουν και ελπίζω ότι θα βρουν την άκρη».

 

«Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Yamaha και να τους λέμε τα προβλήματά μας και να πιστεύουμε στο όλο project».

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Το προσωρινό Ημερολόγιο του 2021

« Προηγούμενο άρθρο

Πολύ χαρούμενος ο Rea!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα