• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χωρίζουν οι δρόμοι Aprilia και Gresini!
Απλά δορυφορική ομάδα από το 2022
Νέα 15/12/2020 - 11:56

Η ομάδα του Fausto Gresini είναι στη μεγάλη κατηγορία από το 1997 και έχει καταφέρει από τότε να πάρει 14 νίκες και 41 συνολικά βάθρα.

 

Μέχρι το 2014 ο Gresini είχε μοτοσυκλέτες της Honda στη μεγάλη κατηγορία, αλλά από το 2015 και μετά συνδέθηκε με την Aprilia και την επιστροφή του εργοστασίου στο MotoGP.

 

Μια συνεργασία η οποία τελειώνει – υπό αυτή τη μορφή – το 2021 και την επόμενη χρονιά ανοίγει μια νέα σελίδα για την ομάδα του Fausto, που θα γίνει ανεξάρτητη και πάλι.

 

Όσο για την Aprilia, αναμένεται να είναι στο Πρωτάθλημα σαν κανονική εργοστασιακή συμμετοχή από το 2022 και μετά.

 

Πριν από λίγες ώρες, την είδηση της ανεξαρτητοποίησής του από την Aprilia την έκανε ο ίδιος ο Fausto Gresini, λέγοντας:

 

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι υπογράψαμε νέα συμφωνία για να παραμείνουμε στην κατηγορία για άλλα 5 χρόνια από το 2022 και μετά».

 

«Δεν θα εκπροσωπούμε την Aprilia πια και θα συνεχίσουμε ως δορυφορική ομάδα. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Θα αποκαλύπτουμε περισσότερες λεπτομέρειες σιγά-σιγά».

 

Έτσι η ομάδα του Gresini είναι η πρώτη από τις δορυφορικές ομάδες που υπογράφει συμφωνία στη νέα εποχή του MotoGP από το 2022 και μετά. Αυτό που δεν είναι γνωστό ακόμη είναι με τι μοτοσυκλέτες θα αγωνίζεται η ομάδα, καθώς στόχος το 2022 είναι να υπάρχει μια εργοστασιακή και μια δορυφορική ομάδα για κάθε κατασκευαστή. Δοσυφορικές θέσεις υπάρχουν διαθέσιμες αυτή τη στιμγή στην Suzuki και την Aprilia. Με δεδομένο όμως ότι υπάρχει και το ενδιαφέρον από την SKY VR|46 για τη θέση της δορυφορικής ομάδας της Suzuki, θα δούμε τι θα γίνει με την ομάδα Gresini Racing.

 

Από τις εργοστασιακές, μόνο η KTM έχει – για την ώρα – υπογράψει νέο συμβόλαιο για να είναι στη μεγάλη κατηγορία μετά το τέλος του 2021.

Επόμενο άρθρο »

Η BREMBO στην κορυφή του MOTORSPORT το 2020

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ελληνική αποστολή Rotax στο Πόρτιμάο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα