• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η BREMBO στην κορυφή του MOTORSPORT το 2020
Νέα 15/12/2020 - 13:10

Τα ρεκόρ στους Αγώνες συνεχίζονται για την Ιταλική εταιρία με 42 Τίτλους που κερδήθηκαν το 2020, με αποτέλεσμα οι 500 νίκες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα στις κύριες κατηγορίες Motorsport 

 

Η Brembo, που είναι σε ηγετική θέση στα συστήματα φρεναρίσματος, επιβεβαίωσε την τεχνολογική της υπεροχή στο Motorsport μέσα από πολλά Πρωταθλήματα που κερδήθηκαν με ομάδες και κατασκευαστές το 2020. Με 42 Παγκόσμιους Τίτλους συμπεριλαμβανομένων Οδηγών, Κατασκευαστών και Ομάδων, το Brembo group, που για πάνω από 45 χρόνια εξοπλίζει το Motorsport, έφτασε τους 500 Παγκόσμιους Τίτλους σε διάφορους αγώνες 2 και 4 τροχών. 

 

Στην Formula 1 και τα 17 Grand Prix της χρονιάς κερήθηκαν από μονοθέσιο εξοπλισμένα με υλικά της Brembo. Η εταιρία από το Bergamo έφτασε τις 442 νίκες στα 785 Grand Prix στα οποία πήρε μέρος από το 1975, τη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της στην Formula 1, κερδίζοντας 26 Πρωταθλήματα Οδηγών και 30 Κατασκευαστών. 

 

Η κυριαρχία της Brembo συνεχίζεται στο MotoGP, στο οποίο προστίθενται νέες νίκες και στις κατηγορίες Moto2 και Moto3 (επίσης με την Marchesini). Πάνω από 500 νίκες στην κορυφαία κατηγορία (500 & MotoGP): για 5η συνεχόμενη χρονιά η Brembo ήταν η επιλογή όλων των ομάδων. Ειδικά και οι 27 οδηγοί που πήραν μέρος έστω και σε έναν αγώνα στο MotoGP φέτος, εμπιστεύτηκαν την Brembo: Δαγκάνες φρένων, δίσκοι και τακάκια carbon, τρόμπες φρένου και συμπλέκτη. 

Ξεκινώντας από το 1978 μέχρι το 2001, τα πρώτα 185 GP κερδήθηκαν από μοτοσυκλέτες που φορούσαν φρένα Brembo στην κατηγορία 500. Ειδικά από το 1995 και μετά όλοι οι αγώνες κρδήθηκαν από μοτοσυκλέτες με τα φρένα της. Τελικά από το 2002 με την εμφάνιση της κατηγορίας MotoGP, όλοι οι 329 αγώνες κερδήθηκαν από μοτοσυκλέτες εξοπλισμένες με φρένα Brembo. Αυτό κάνει ένα σύνολο από 500 νίκες σε πάνω από 40 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας στο κορυφαίο επίπεδο της μοτοσυκλέτας.

 

Η Brembo κυριάρχησε επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Η Ιταλική εταιρία είναι παρούσα εκεί από το 1988 και μετρά 29 Πρωταθλήματα Οδηγών και 33 Κατασκευαστών.

 

Το 2020 ήταν μια χρονιά νικών και στο Electric Motorsport. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Brembo ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής του Πρωταθλήματος FIA Formula E. Όλα τα 24 μονοθέσια είχαν φρένα της εταιρίας από το Bergamo. Επίσης από το 2019 στο ντεμπούτο του Πρωταθλήματος FIM MotoE World Cup, η Brembo εξόπλισε με φρένα της και τις 18 Ego Corsa της Energica Motor Company, όπως επίσης με ζάντες Marchesini που εξοπλίζει και 7 από τις 11 ομάδες MotoGP και πάνω από 50% των οδηγών στις Moto2, Moto3 και τα WSBK.

 

Επιπρόσθετα στα Πρωταθλήματα Formula 1, Formula E, MotoGP, Moto2, Moto3, MotoE και WSBK, είναι σημαντικό να αναφερθούν επίσης τα GT, NASCAR, WRC, WTCR, IndyCar, Enduro, MX2, EWC, IMSA, DTM, Formula 2, Formula 3 και πολλά ακόμη για ένα σύνολο από πάνω από 500 Παγκόσμιους Τίτλους που έχουν κερδηθεί από τη δεκαετία του '70 και μετά.

 

Και φέτος η Brembo είχε στενή συνεργασία με τους κύριους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, επενδύοντας τη μέγιστη προσπάθεια στην έρευαν και την εξέλιξη προϊόντων που είναι υψηλής απόδοσης και τεχνολογικά προηγμένα, για να εγγυηθούν μάξιμουμ αξιοπιστία και ασφάλεια.

Επόμενο άρθρο »

Dall’Igna: Ο Marc στην Ducati;;

« Προηγούμενο άρθρο

Χωρίζουν οι δρόμοι Aprilia και Gresini!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα