• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuki: Θα έρθει η ώρα μας!
Για να κάνουμε δορυφορική ομάδα
Νέα 21/12/2020 - 13:00

Το θέμα της δορυφορικής ομάδας της Suzuki δεν έχει να κάνει με το «αν» θέλει, αλλά με το «πότε» θα γίνει.

 

«Όλες οι άλλοι Κατασκευαστές έχουν δορυφορικές ομάδες κι έτσι θα έρθει και η δική μας ώρα», έλεγε ο Project Leader της Suzuki, Shinichi Sahara.

 

Η Suzuki κατάφερε να πάρει τον Τίτλο φέτος χωρίς τη βοήθεια κάποιας δορυφορικής ομάδας, ωστόσο στην Ιαπωνία ξέρουν ότι αυτό δεν είναι εύκολο να επαναληφθεί.

 

Από την άλλη, η υποστήριξη μιας δορυφορικής ομάδας σημαίνει ότι το εργοστάσιο θα πρέπει να δικαιολογήσει περισσότερους πόρους στην αγωνιστική του ομάδα.

 

Τα χρήματα είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς η Suzuki θα ευνοηθεί από τις έξτρα τηλεμετρίες άλλων δύο μοτοσυκλετών της στις πίστες.

 

Πάντως το πόσο ακριβώς θα βοηθήσει η δορυφορική ομάδα, δεν …«είναι εύκολο να προσδιοριστεί», προσθέτεθ ο Sahara.

 

«Για να είμαι ειλικρινής παίρνουμε πάρα πολύ καλή πληροφόρηση από τους δοκιμαστές μας και η συμβολή των Guintoli, Tsuda και Uramoto είναι εξαιρετική».

 

Μετά τη φετινή επιτυχία του εργοστασίου, αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν τις GSX-RR στο γκαράζ τους.

 

Για την ώρα όμως, φαίνεται ότι η ομάδα του Fausto Gresini, που πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο από το 2022 και μετά, έχει το προβάδισμα.

 

Κάτι ακόμα που ενισχύει αυτή την άποψη, είναι το γεγονός πως ο Fabio di Giannantonio στην Moto2 μετακινήθηκε από την Speed Up στην ομάδα του Gresini για το 2021.

 

Ο Diggia είχε συζητήσεις με ανθρώπους της Suzuki πριν υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Gresini και πιστεύεται πως πήρε διαβεβαιώσεις ότι όταν έρθει η ώρα, θα κάνει το βήμα στη μεγάλη κατηγορία με μοτοσυκλέτα της Suzuki.

 

Ο νεαρός Ιταλός, όνειρο του οποίου είναι να οδηγήσει για την Ducati στη μεγάλη κατηγορία, είχε αρνηθεί (μαζί με τους Roberts – Bezzecchi) τη θέση του Iannone στην Aprilia.

 

Επομένως μάλλον θα είναι δύσκολο να δούμε τον Gresini να συνεχίζει να έχει μοτοσυκλέτες του συγκεκριμένου Κατασκευαστή και το 2022.

 

Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα φέρει το ’22, μιας και υπάρχει το ενδεχόμενο η Petronas να φύγει από την Yamaha για χάρη της Suzuki!

 

Η Petronas Racing είχε φτάσει πολύ κοντά το 2019 για να έχει GSX-RR στο γκαράζ της, ωστόσο φαίνεται ότι η Suzuki δεν ήταν έτοιμη ακόμα και η Petronas πήγε στην Yamaha.

 

Αυτό το σενάριο θα άνοιγε το δρόμο για την VR46 του Valentino Rossi ώστε να μπει στη μεγάλη κατηγορία με μοτοσυκλέτες της Yamaha!

 

Βέβαια ούτε αυτό πρέπει να θεωρείται 100% σίγουρο, μιας και ο Vale έχει μεγάλη ιστορία με τον Davide Brivio στο παρελθόν και ίσως οι δρόμοι τους συναντηθούν ξανά!

Επόμενο άρθρο »

Σε προχωρημένες συνομιλίες με την Barni Ducati ο Rabat

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ακούνε αυτά που τους λέμε…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα