• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2021: Ανατροπές στην 10η και 11η Ειδική!
Πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη ο Benavides!
Νέα 14/01/2021 - 17:49

Σημαντικές εξελίξεις είχαμε στο Rally Dakar, ειδικά μετά το τέλος της 10ης Ειδικής όταν και αποσύρθηκε ακόμα ένας οδηγός: ο Jose Ignacio Cornejo!

 

Ο Χιλιανός ήταν πρωτοπόρος και είχε κάνει και μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους, ωστόσο είχε μια πολύ σφοδρή πτώση χτες.

 

Αν και κατάφερε τελικά να τερματίσει, αργότερα έγινε γνωστό πως ο Cornejo δεν θα συνεχίσει εξαιτίας φόβου για διάσειση.

 

Ο Χιλιανός δεν αισθανόταν καλά (είχε πέσει άσχημα με το κεφάλι) και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

 

Ο Benavides εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη, παρά το ότι δεν πήρε την τελική.

 

Ήταν μπροστά για το μεγαλύτερο μέρος, ωστόσο στα τελευταία χιλιόμετρα ο Ricky Brabec ήταν ανώτερος και τερμάτισε πρώτος με διαφορά 3:15 από τον Joan Barreda.

 

Ο Barreda πήρε τη δεύτερη θέση από τον Benavides, ο οποίος όμως ήταν ο κερδισμένος της ημέρας αφού πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης.

 

Σήμερα, στην 11η Ειδική, ο Benavides ήταν και πάλι τρίτος, με τον Sam Sunderland να τερματίζει πρώτος και να καλύπτει σημαντικό έδαφος επί του αντιπάλου του!

 

Ο Βρετανός – που μπορεί να κατακτήσει μια 2η νίκη στο Dakar – πήρε νωρίς τον έλεγχο στην Ειδική και μεγάλωσε τη διαφορά του στα 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα από τον Pablo Quintanilla.

 

Με την τρίτη θέση, ο Benavides έχει πλέον μια διαφορά στα τέσσερα λεπτά από τον Sunderland, την οποία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί αύριο, τελευταία ημέρα του Dakar!

 

Με το τέλος της σημερινής ημέρας είχαμε ακόμα μία απώλεια, καθώς εκτός μάχης (έμεινε από βενζίνη!) έμεινε ο Joan Barreda!

 

Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε ο rookie της KTM Daniel Sanders, ο οποίος πήρε την 4η θέση στην Ειδική και ανέβηκε στην ίδια θέση στη γενική κατάταξη, αν και η διαφορά του από τον πρώτο είναι στα 33 λεπτά.

 

Η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει με τους τρεις πρώτους – τον Benavides, τον Sunderland και τον Brabec – να ξεκινούν με τη μεταξύ τους διαφορά στα 7 λεπτά!

Επόμενο άρθρο »

Qatar Test: Δύο επιπλέον ημέρες δοκιμών!

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα!

Χορηγοί