• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πως πέτυχε το «άλμα του 2020» η KTM;
Νέα 18/01/2021 - 14:18

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Guy Coulon της Tech3 – που πήρε δύο νίκες με τον Miguel Oliveira πέρυσι – μίλησε για το πώς κατάφερε η KTM να κάνει το «άλμα του 2020».

 

Ο Guy Coulon είναι από τους πιο έμπειρους αρχιμηχανικούς της μεγάλης κατηγορίας, ωστόσο το 2020 φαίνεται πως ήταν η τελευταία του χρονιά στο paddock.

 

«Ο κινητήρας ήταν ο ίδιος κατά βάση», σχολίασε ο Γάλλος. «Ναι, λίγο βελτιωνόταν και εξελισσόταν από Αγώνα σε Αγώνα, αλλά ήταν ο ίδιος».

 

«Ο τρόπος όμως που δουλέψαμε στο πλαίσιό μας ήταν διαφορετικός. Άλλαξε δραστικά! Παραμένει όμως ατσάλινο και παραμένει πορτοκαλί, όπως θέλουν τα αφεντικά!»

 

«Η ανάρτησή μας βελτιώθηκε, αν και ήταν ήδη πολύ καλή. Επίσης βελτιώσαμε και τα αεροδυναμικά μας. Επομένως σημειώσαμε πρόοδο όπως κάθε χρονιά».

 

«Σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο κάναμε πρόοδο εκεί ακριβώς που θέλαμε και το είχαμε βάλει ως προτεραιότητα. Ειδικά στο βάρος! Και μάλιστα από εκεί που ήταν υπέρβαρο το κάναμε κάτω από το όριο».

 

«Άρα έπρεπε να προσθέσουμε βάρος. Ωστόσο το ότι έχασε βάρος σημαίνει ότι μας βελτίωσε την απόδοση».

 

Επιπλέον, ως σύνολο η RC16 έγινε ακόμα πιο φιλική στον οδηγό.

 

«Το άλλο που ζητήσαμε ήταν να γίνουν πιο γρήγορα οι διάφορες αλλαγές. Κι εκεί βελτιωθήκαμε κι όλα γίνονται πιο γρήγορα».

 

«Τώρα, μέσα στα τρία λεπτά που κρατά η πληροφόρηση που μας δίνει ο αναβάτης, μπορούμε να τα κάνουμε όλα… να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές».

 

«Επιπλέον και οι μηχανικοί δούλεψαν εξαιρετικά πάνω στο χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Σταματά καλά, στρίβει καλά… είναι μια καλή μοτοσυκλέτα».

 

«Πριν απαιτούσε πολύ δύναμη και έτρωγε και λάστιχο. Το 2019 είχαμε θέμα στο ντα τερματίζουμε τους Αγώνες εξαιτίας αυτού».

 

«Το 2020 όμως δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Πάντα η φθορά ήταν λογική και ελεγχόμενη κι αυτό επειδή προσαρμοστήκαμε στο νέο ελαστικό της Michelin».

Επόμενο άρθρο »

Νέοι αρχιμηχανικοί για Binder, Oliveira και Petrucci

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Mir έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα