• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Με προσοχή η εξέλιξη» στη Suzuki!
Στόχος για το 2021: οι κατατακτήριες
Νέα 19/01/2021 - 16:48

Με δεδομένο το πάγωμα στην εξέλιξη των κινητήρων, λόγω Covid-19, είναι πολύ δύσκολο για τα εργοστάσια να κάνουν το βήμα παραπάνω στην απόδοσή τους.

 

Υπό την έννοια αυτή, οι μοτοσυκλέτες εκείνες που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους πέρυσι, λογικά θα έχουν το προβάδισμα και το 2021.

 

Το πρώτο όνομα που έρχεται στο νου είναι αυτό της Suzuki, που απέδειξε – ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της χρονιάς – πως έχει την πιο ολοκληρωμένη και ισορροπημένη μοτοσυκλέτα.

 

Βέβαια, παρά το ότι η μοτοσυκλέτα τους «…δεν ήταν τόσο καλή», εν τούτοις στην ομάδα δεν συμφωνούν με την παραπάνω γνώμη.

 

«Θα έλεγα όχι… από μηχανολογικής πλευράς πάντα θα υπάρχουν νέες ιδέες για να κάνεις καλύτερη τη μοτοσυκλέτα».

 

«Ευτυχώς στο σύνολό της η μοτοσυκλέτα μας δεν είναι τόσο άσχημη, άρα θα κάνουμε την εξέλιξη με προσοχή, στους τομείς που επιτρέπεται να δουλέψουμε».

 

«Όπως και στο παρελθόν, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα σε όλους τους τομείς, χωρίς να χάσουμε σε ισορροπία».

 

Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Suzuki το 2020, να ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές στις οποίες η GSX-RR δεν μπορούσε να ξεχωρίσει.

 

Η αδυναμία των οδηγών του εργοστασίου να εκμεταλλευτούν το νέο ελαστικό φάνηκε να διορθώνεται σε κάποια GP στο δεύτερο μισό της χρονιάς, εξακολουθεί όμως να προβληματίζει την ομάδα.

 

«Πιθανότατα θα πρέπει να βάλουμε ως στόχο μας να πετυχαίνουμε καλύτερη αποτελέσματα στις κατατακτήριες, χωρίς να χάνουμε απόδοση στον Αγώνα».

 

Για τον Joan Mir, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, η λύση μπορεί να βρεθεί στο set-up.

 

«Η μοτοσυκλέτα μας για τον Αγώνα και αυτή για τις κατατακτήριες, είναι τελείως διαφορετική», έλεγε ο Ισπανός σε δηλώσεις του.

 

«Αυτό που μάλλον μας λείπει είναι να στήνουμε σωστά τη μοτοσυκλέτα για τις κατατακτήριες. Χωρίς όμως να ξεχνάμε τις άλλες ρυθμίσεις, του Αγώνα».

 

Τα μόνα εργοστάσια που θα τους επιτραπεί να κάνουν αλλαγές στους κινητήρες τους για το 2021, είναι η Aprilia και η KTM.

Επόμενο άρθρο »

«Σούπερ νευρικός» ο Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK Test με άρωμα… MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα