• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Θα είναι ανταγωνιστικοί!
Τόσο ο Bastianini όσο και ο Marini
Νέα 25/01/2021 - 09:57

Φέτος, οι μόνοι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας που δεν θα έχουν αμιγώς εργοστασιακές μοτοσυκλέτες θα είναι ο Morbidelli και οι Bastianini-Marini.

 

Οι δύο τελευταίοι θα αγωνίζονται με την Avintia Ducati και θα έχουν στη διάθεσή τους για το 2021 της GP19, σε αντίθεση με τους εργοστασιακούς που θα έχουν την GP20.

 

Οι κινητήρες δεν αλλάζουν σε σχέση με πέρυσι, αφού έχει επιβληθεί το πάγωμα στην εξέλιξη λόγω της πανδημίας του Covid-19, σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους.

 

Ωστόσο οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να κάνουν αλλαγές στο πλαίσιο, στα αεροδυναμικά και στα ηλεκτρονικά των μοτοσυκλετών τους.

 

Σε ό,τι αφορά στην Avintia, το παράδειγμα προς μίμηση για τους Bastianini-Marini θα είναι ο Johann Zarco.

 

Ο Γάλλος είχε αρχικά εκφράσει την αντίθεσή του στο να ενταχθεί στην ομάδα, ωστόσο πείστηκε και τελικά πήρε μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Ο Valentino Rossi, ο ετεροθαλής αδερφός του Luca Marini, πιστεύει πως τόσο ο αδερφός του, όσο και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 Enea Bastianini, μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στο φετινό Πρωτάθλημα.

 

«Θα έχουν μια καλή μοτοσυκλέτα στη διάθεσή τους και μια καλή ομάδα. Επομένως πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστικοί», έλεγε ο Vale.

 

Στο παρελθόν η Moto2 είχε επικριθεί από ορισμένους, οι οποίοι τη χαρακτήριζαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως μια «άνευ ουσίας» κατηγορία.

 

Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα, ο Jack Miller έγινε ο πρώτος στη σύγχρονη εποχή οδηγός που δεν πέρασε από την Moto2 και ανέβηκε απευθείας από την Moto3 στη μεγάλη κατηγορία!

 

Οι αλλαγές που έγιναν ωστόσο στην κατηγορία, την καθιστούν πλέον – σύμφωνα με τον Rossi – μια πάρα πολύ καλή «προπόνηση» και προετοιμασία για τους οδηγούς ενόψει της MotoGP.

 

«Πρακτικά όλοι οι αναβάτες που έρχονται από την Moto2 τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δυνατοί», πρόσθεσε ο Valentino.

 

«Φαίνεται ότι η Moto2 είναι ένα καλό σχολείο και είναι πολλοί οι καλοί οδηγοί της νέας φουρνιάς».

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Απίστευτο! Η κοκαΐνη είναι οκ…

« Προηγούμενο άρθρο

O Μιχάλης Κορρές 4ος στο Κατάρ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα