• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Iannone: Απίστευτο! Η κοκαΐνη είναι οκ…
Αλλά εμένα με τιμώρησαν με 4 χρόνια!
Νέα 25/01/2021 - 11:03

Οι αλλαγες της WADA σε ό,τι αφορά στην πολιτική της απέναντι στη χρήση ουσιών όπως κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη κτλ προκάλεσε την αντίδραση του Andrea Iannone.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές στον Οργανισμό Αντιμετώπισης του Doping (WADA), αν ένας αθλητής βρεθεί θετικός στις παραπάνω ουσίες, θα θεωρείται ουσιαστικά άρρωστος.

 

Αυτό σημαίνει πως η αντιμετώπισή του και οι ενδεχόμενες ποινές θα είναι πολύ πιο ήπιες σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό θα ισχύει πάντως για εξωαγωνιστικά συμβάντα.

 

Αν, για παράδειγμα, ένας ποδοσφαιριστής πιαστεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου, τότε σαφώς και θα τιμωρείται.

 

Αν όμως είναι εκτός αθλητικών δρωμένων, τότε ο ίδιος ο αθλητής θα θεωρείται εθισμένος και με ψυχολογικά προβλήματα.

 

Επομένως αυτός θα αντιμετωπίζεται ουσιαστικά ως ασθενής και οι ποινές θα μπορούν να μειωθούν έως και τρείς μήνες μόνο, ή ακόμα και ένα μήνα αν δεχτεί να πάει σε ειδικό πρόγραμμα!

 

Από τη μία αυτές οι αλλαγές γίνονται για να βοηθηθούν κάποιοι αθλητές να ξεπεράσουν κάποιον εθισμό τους, από την άλλη όμως δημιουργεί ένα προηγούμενο και ενέχει σίγουρα ρίσκο.

 

Η γραμμή ανάμεσα στο τι είναι νόμιμο και τι θα πρέπει να τιμωρείται γίνεται ακόμα πιο λεπτή.

 

Για τον Andrea Iannone, πάνω στον οποίο η WADA εξάντλησε την αυστηρότητά της ζητώντας και πετυχαίνοντας την τιμωρία του για 4 χρόνια, αυτό είναι απίστευτο!

 

Ο ίδιος έγραψε στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

 

«Όλο και πιο απίστευτα πράγματα! Θετικός στην κοκαΐνη; Όλα καλά! Την ίδια ώρα οι αθώοι τιμωρούνται με 4 χρόνια αποκλεισμό. Ευχαριστώ πολύ».

Επόμενο άρθρο »

KTM: Πρώτες εικόνες του Oliveira!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Θα είναι ανταγωνιστικοί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα