• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Κανένα θέμα με τα ελαστικά!
Νέα 27/01/2021 - 10:51

Μετά τα νέα για την αύξηση των δοκιμών των αναβατών της μεγάλης κατηγορίας στο Qatar κατά δύο ημέρες, βγήκε προς τα έξω μια δυσφορία από πλευράς Michelin.

 

Ο Γάλλος κατασκευαστής αιφνιδιάστηκε από την κίνηση και την απόφαση αυτή, καθώς μπαίνει σε δύσκολη θέση να ανταπεξέλθει στη ζήτηση των ελαστικών για τα τεστ.

 

Τα σχέδιά τους μπορεί να άλλαξαν μέσα σε λίγες ώρες, ωστόσο οι άνθρωποι της εταιρείας δείχνουν τώρα σίγουροι ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές.

 

Ένας από αυτούς, ο Piero Taramasso, είναι βέβαιος πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο:

 

«Ναι, έπρεπε να αλλάξουμε το σχεδιασμό μας για να ετοιμάσουμε τα απαραίτητα ελαστικά. Μετά από συνεννόηση, απαντήσαμε ότι θα ανταπεξέλθουμε».

 

«Σε ένα τεστ, όταν οι συνθήκες είναι καλές, μπορεί να χρειαστούν και χιλιάδες ελαστικά από τους οδηγούς. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η μεταφορά τους, ειδικά τώρα που δεν γίνονται όλες οι πτήσεις και μεταφορές».

 

«Υπό κανονικές συνθήκες, μέσω πλοίου χρειάζονται 5-6 εβδομάδες για να φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ με το αεροπλάνο απαιτούνται 203. Όμως επαναλαμβάνω: υπό κανονικές συνθήκες».

 

Τον ρώτησαν και πάλι αν θα υπάρχει πρόβλημα με τα ελαστικά και ο Tarammasso αποκρίθηκε:

 

«Σε καμία περίπτωση! Όπως είπα, λίγο μετά τη συνάντηση τούς ειδοποιήσαμε πως θα είμαστε έτοιμοι τόσο με την ποσότητα όσο και με την ποιότητα των ελαστικών. Το εγγυηθήκαμε».

 

Φέτος τα ελαστικά δεν θα αλλάξουν σε σχέση με πέρυσι, αν και υπάρχει μια πιθανότητα να φέρει η Michelin ένα νέο μπροστινό ελαστικό.

 

«Θα πρέπει να περιμένουμε γι’ αυτό. Ακόμα δεν έχουν καν προγραμματιστεί τεστ για νέα ελαστικά», τόνισε ο Taramasso.

 

Οι αλλαγές στις χειμερινές δοκιμές ίσως είναι προάγγελος για αλλαγές και στο Ημερολόγιο Αγώνων του 2021. Πως θα ανταπεξέλθει η Michelin;

 

«Αν γίνουν αλλαγές σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες, πρέπει να μας ειδοποιήσουν πέντε εβδομάδες νωρίτερα. Αυτός ο χρονικός ορίζοντας μας προσφέρει ηρεμία».

 

«Όμως έχουμε τις υποδομές να τα καταφέρουμε και μέσα σε 15 ημέρες αν χρειαστεί!»

Επόμενο άρθρο »

Στην Πρωταθλήτρια AC Racing και το 2021 ο Βασίλης Παντελεάκης!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Dovi περιμένει την Honda!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα