• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Δεν επιστρέφω «πάση θυσία»
Είναι ανοιχτός στο να πάρει τη θέση του Marc
Νέα 08/02/2021 - 11:26

Τη φετινή χρονιά ο Andrea Dovizioso αποφάσισε να μην συμμετάσχει καθόλου στο MotoGP, ρίχνοντας το βάρος των υποχρεώσεών του στο Motocross.

 

Ωστόσο με την αβεβαιότητα που περιβάλλει την κατάσταση της υγείας του Marc Marquez, δεν αποκλείεται τελικά να δούμε και πάλι στις πίστες τον Ιταλό.

 

Ο ίδιος ο Dovi, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τονίζει ότι θα σκεφτεί μια πρόταση από το HRC για να πάρει τη θέση του Marquez, ωστόσο δεν «καίγεται» να επιστρέψει και σίγουρα δεν θα το κάνει «πάση θυσία».

 

«Είμαι ανοιχτός σε μια τέτοια πρόταση, αλλά δεν θέλω να επιστρέψω πάση θυσία στο Πρωτάθλημα. Με ενδιαφέρουν συγκεκριμένα projects μόνο», σχολίασε ο Dovi.

 

«Επομένως αν πραγματικά υπάρξει μια ευκαιρία να επιστρέψω φέτος ή του χρόνου στο MotoGP, θα είμαι ο πρώτος που θα το πω».

 

Τον ρώτησαν αν θα είναι στις δοκιμές του Qatar τον επόμενο μήνα – σε περίπτωση που το ζητήσει η Honda – και ο Dovi αποκρίθηκε:

 

«Εξαρτάται από το τι θα προτείνουν. Δεν είναι εύκολη απόφαση. Πρέπει να υπάρχει ένα project, μια κοινή επιθυμία».

 

«Έχω μάθει να κάνω τα πράγματα με το σωστό τρόπο. Επομένως αν υπάρχει η διάθεση θα το συζητήσουμε. Όπως είπα δεν με ενδιαφέρει απλά και μόνο να έρθω στο MotoGP».

 

Ο Dovi έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία με Honda το 2008 και την επόμενη χρονιά πήγε στην εργοστασιακή ομάδα με την οποία κέρδισε τον 1ο του Αγώνα.

 

Η νίκη αυτή, η πρώτη του στην κατηγορία, ήρθε στο Donington Park, με τον Dovi να μένει στην Honda έως το 2011, με το HRC να είχε τότε τρεις μοτοσυκλέτες!

 

Ένα τέτοιο σενάριο, τριών μοτοσυκλετών δηλαδή, έχει ήδη εδώ και καιρό απορριφθεί από την Dorna, μιας και από το 2012 και μετά οι ομάδες έχουν αυστηρώς μάξιμουμ δύο οδηγούς στα γκαράζ τους.

Επόμενο άρθρο »

Διπλή συνέντευξη Bastianini-Marini

« Προηγούμενο άρθρο

Avintia: Η 1η παρουσίαση της χρονιάς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα