• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διπλή συνέντευξη Bastianini-Marini
«Είμαστε φίλοι, αλλά θέλουμε να γίνουμε αντίπαλοι»
Νέα 08/02/2021 - 12:04

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες έδιναν τη μάχη για τον Τίτλο στην Moto2, ενώ τώρα είναι και επίσημα αναβάτες στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο λόγος για τους Enea Bastianini και Luca Marini, οι οποίοι έδωσαν την πρώτη τους κοινή συνέντευξη ως οδηγοί του MotoGP πλέον.

 

Οι πρώτες σας εντυπώσεις από την Ducati;

 

Enea Bastianini: «Είναι θετικές. Ήταν ωραίο που ανέβηκα πάνω της και τώρα θέλω ν’ αγωνιστώ με αυτή».

 

Luca Marini: «Φανταστικές! Έχουμε κάνει και κάποιες αλλαγές στη θέση οδήγησης αλλά και στην εργονομία ενόψει των δοκιμών στο Qatar».

 

Πώς είναι οι μεταξύ σας σχέσεις;

 

ΕΒ: «Ήταν καλές ακόμα κι όταν παλεύαμε για τον Τίτλο. Τα πάμε καλά μεταξύ μας».

 

LM: «Τα πάμε καλά! Τον ξέρω πολλά χρόνια και σέβεται ο ένας τον άλλον».

 

Δεν θα υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ σας, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν σε μεγάλους οδηγούς της κατηγορίας;

 

ΕΒ: «Αν συμβεί αυτό, τότε σημαίνει ότι θα έχουμε κάνει τη διαφορά. Τα τελευταία χρόνια όμως τα πράγματα είναι περισσότερο ισορροπημένα. Ελπίζω να είμαστε στους πρωταγωνιστές».

 

LM: «Ελπίζω ότι θα υπάρχει τέτοια αντιπαλότητα, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο 2-3 τώρα, αλλά 12 οδηγοί που παλεύουν μεταξύ τους».

 

Για τον Τίτλο του καλύτερου Rookie φέτος θα δώσετε μάχη με μια άλλη Ducati, αυτή του Jorge Martin.

 

EB: «Θα είναι ωραία πρόκληση γιατί είμαστε τρεις διαφορετικοί οδηγοί. Φυσικά θέλω να τον κερδίσω, αλλά πρώτα πρέπει ν’ ανέβουμε στις μοτοσυκλέτες».

 

LM: «Ο Martin ίσως έχει κάτι παραπάνω από εμάς σε ό,τι αφορά στη μοτοσυκλέτα, αλλά ελπίζω ότι θα μας δώσουν κι εμάς αναβαθμίσεις αν είμαστε γρήγοροι. Όπως συνέβη πέρυσι με τον Zarco».

 

Τι περιμένετε από τα πρώτα τεστ;

 

ΕΒ: «Όλα θα είναι καινούργια και θα πρέπει να κατανοήσω πολλά πράγματα, επομένως δεν έχω υψηλές προσδοκίες. Ο κάθε οδηγός έχει το δικό του χρόνο εκμάθησης. Εγώ θέλω να το διασκεδάσω κι ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν».

 

LM: «Τίποτα… απλά πρέπει να μάθω τη μοτοσυκλέτα, τα ελαστικά, τα ηλεκτρονικά και μια διαφορετική μεθοδολογία εργασίας. Πρέπει να ξεκινήσουμε με ηρεμία».

 

Οι δοκιμές στο Qatar είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα;

 

ΕΒ: «Δεν είναι ωραίο να κάνεις συνεχώς γύρους σε μια μόνο πίστα, αλλά αυτό θα μου δώσει τη δυνατότητα να έχω περισσότερη εμπειρία για το δεύτερο Αγώνα».

 

LM: «Το να κάνεις δοκιμές σε μια πίστα δεν είναι ωραίο. Θυμάμαι μια φορά στην Moto2 που κάναμε 9 μέρες δοκιμών στην Jerez και ήθελα να τα διαλύσω όλα (σ.σ. γελάει). Στο δεύτερο Αγώνα ίσως είμαστε πιο γρήγοροι, αλλά θα επηρεαστούμε όταν πάμε σε άλλη πίστα».

 

Πώς περιμένετε να είναι η πρώτη σας φορά με την Ducati στην πίστα;

 

ΕΒ: «Η αίσθηση θα είναι εκπληκτική και ακόμα περισσότερο η επιθυμία. Θα βρω και πολλούς οδηγούς με τους οποίους ήμουν αντίπαλος στην Moto2 ή την Moto3».

 

LM: «Όλοι με λένε ψυχρό και λογικό, αλλά νομίζω θα είναι απίστευτο το συναίσθημα του να οδηγείς μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Η πρώτη ημέρα πάντα είναι η καλύτερη και νοιώθω έτοιμος και γεμάτος ενέργεια!»

 

Έχετε αλλάξει την προπόνησή σας για το MotoGP;

 

ΕΒ: «Δούλεψα πιο σκληρά το φετινό χειμώνα στο γυμναστήριο κι έκανα περισσότερο motocross».

 

LM: «Όχι ιδιαίτερα. Ακολουθώ ό,τι κάνουν οι Valentino, Morbidelli και Bagnaia».

 

Σας έχουν δώσει συμβουλές για το ντεμπούτο σας στη μεγάλη κατηγορία;

 

ΕΒ: «Ο μάνατζέρ μου, ο Carlo Pernat, μου δίνει πολλές συμβουλές, αλλά μόνο οι μισές είναι καλές (σ.σ. γελάει). Είναι σημαντικές όμως γιατί είναι σοφός».

 

LM: «Μιας και δεν έχω οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον αδερφό μου, τον Franco ή τον Pecco. Δεν ξέρω και τι να ρωτήσω. Θα έχουμε καιρό μέσα στη σεζόν».

Επόμενο άρθρο »

Η πρώτη του Rabat στα WSBK!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Δεν επιστρέφω «πάση θυσία»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα