• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pecco: Παίρνω τη σκυτάλη από τον Dovi
Όμως μόνο ο Stoner κέρδισε με την Ducati!
Νέα 10/02/2021 - 11:40

Η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Pecco Bagnaia στη χτεσινή παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.

 

«Τι να πω… ήταν όνειρο κι έγινε πραγματικότητα! Ήταν απίστευτο όταν φόρεσα για πρώτη φορά τη φόρμα. Από παιδί ονειρευόμουν να έρθω σ’ αυτή τη θέση».

 

«Είμαι υπερήφανος, όπως όλοι στην οικογένειά μου. Ακόμα και η κοπέλα μου που είναι μεγάλος οπαδός της Ducati».

 

Μια νέα περιπέτεια ξεκινά για τον Bagnaia, ο οποίος μίλησε για τους στόχους του.

 

«Όταν είσαι σε εργοστασιακή ομάδα, ο πρώτος στόχος είναι το Πρωτάθλημα, ωστόσο πρώτα πρέπει να κερδίσω τον πρώτο μου Αγώνα».

 

«Θα πρέπει να είμαι σταθερός και γρήγορος και να μην κάνω λάθη. Ένας εργοστασιακός οδηγός της Ducati δεν θα πρέπει να είναι 5ος ή 6ος ή να παθαίνει μπλακάουτ μετά από καλές εμφανίσεις».

 

«Θα υπάρχει πίεση. Σίγουρα θα υπάρχει, αλλά αυτή θα πρέπει να λειτουργήσει ως κίνητρο για να τα δίνουμε όλα κάθε φορά. Έχεις μεγάλες ευθύνες όταν είσαι σ’ αυτή την ομάδα και όλοι μας το ξέρουμε».

 

Στην καριέρα του ο Pecco έχει βιώσει κι άλλες προκλήσεις, ωστόσο αυτή είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής.

 

«Οπωσδήποτε ναι! Πολλοί έχουν προσπαθήσει να κερδίσουν με την Ducati, αλλά μέχρι τώρα μόνο ένας τα κατάφερε. Άρα θέλω να είμαι ανταγωνιστικός και να χαρίσω στην ομάδα αυτό που της αξίζει».

 

«Το να παίρνω τη σκυτάλη από τον Dovi, τον Petrucci ή τον Lorenzo δεν είναι εύκολο. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο».

 

Στη συνέχεια μίλησε για το πώς νοιώθει ο ίδιος, ποια συναισθήματα ήταν αυτά που βίωνε με την ομάδα.

 

«Νοιώθω δυνατός και μπορώ να πάρω καλά αποτελέσματα. Πέρυσι ήμουν κουρασμένος και από τους τραυματισμούς, όμως έδειξα ότι είμαι γρήγορος».

 

«Τώρα που είμαι στην εργοστασιακή ομάδα θα τα δώσω όλα και θα προσπαθήσω να δώσω λύσεις στα προβλήματα που είχε η ομάδα πέρυσι. Βασικά θέλω να φτάσουμε στο τέλος του ’21 και να δω τα αφεντικά της Ducati χαρούμενους, αλλά κι εμένα».

 

Την ώρα που ο Pecco θα αγωνίζεται με την εργοστασιακή ομάδα, στην Avintia θα είναι δύο συμπατριώτες του, ο Luca Marini και ο Enea Bastianini.

 

«Μίλησα αρκετές φορές με τον Luca και του εξήγησα πως δουλεύουν τα ελαστικά αλλά και για τα φρένα που είναι βασικό κομμάτι».

 

«Ο Luca και ο Enea έχουν παρόμοιο στυλ μεταξύ τους κι όχι μ’ εμένα. Ο Luca φρέναρε πάρα πολύ δυνατά στην Moto2, ενώ εγώ είχα περισσότερη ταχύτητα μέσα στις στροφές».

 

«Πάντως είναι έξυπνος οδηγός κι ελπίζω η προσαρμογή του να είναι εύκολη. Με τον Enea δεν βλεπόμαστε πολύ, αλλά δεν έχω πρόβλημα να ανταλλάξω ιδέες μαζί του».

 

«Αυτό που τους είπα όταν τους είδα πρώτη φορά, ήταν να είναι ήρεμοι και όχι σαν εμένα που αμέσως προσπαθούσα να κυνηγήσω το γρήγορο γύρο».

 

Πριν μερικά χρόνια και ο δάσκαλος του Pecco, ο Valentino Rossi, βρέθηκε στη θέση που είναι σήμερα ο νεαρός Ιταλός.

 

«Η σημερινή μοτοσυκλέτα δεν έχει καμμία σχέση με εκείνη που είχε ο Vale. Πολλοί υπέφεραν με την Ducati, όπως και ο Dovi».

 

«Όταν ο Rossi επέστρεψε στην Yamaha άρχισε να κερδίζει και πάλι, οπότε δεν θέλω να μπω σε τέτοιες συγκρίσεις μαζί του. Άλλωστε τώρα η Ducati είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στην κατηγορία».

Επόμενο άρθρο »

Video: Bagnaia και Miller λίγο πριν την παρουσίαση!

« Προηγούμενο άρθρο

Dall’Igna: Είναι ωραίο να σε αντιγράφουν!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα