• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστηρότατο πρωτόκολλο στο Qatar
Τόσο για τα 2 τεστ εκεί, όσο και για τους αγώνες
Νέα 19/02/2021 - 15:17

Η πανδημία του Covid-19 έχει ήδη αναγκάσει το MotoGP να αλλάξει τα αρχικά του πλάνα για τους πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν. Το Qatar παραμένει ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, ενώ πλέον γνωρίζουμε ότι εκεί θα γίνει ο δεύτερος, με το τρίτο Grand Prix να διεξάγεται τελικά στην Πορτογαλία.

 

Τα τεστ στο Qatar θα διεξαχθούν κανονικά, με το πρώτο να έχει προγραμματιστεί για τις 5-7 Μαρτίου, ενώ το δεύτερο επίσημο τεστ θα γίνει από τις 10 έως τις 12 του ίδιου μήνα. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 28 Μαρτίου και ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα.

 

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων όσοι θα βρεθούν στο paddock, το MotoGP θα ακολουθήσει ένα αυστηρότατο πρωτόκολλο, στα πρότυπα του Αυστραλιανού Open (τέννις) και του NBA στις Η.Π.Α.. Όλοι όσοι θα ταξιδέψουν για την Doha, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ εντός 72, ενώ αμέσως με το που θα φτάσουν στην Doha θα κάνουν νέο τεστ και θα μεταφερθούν αμέσως στο ξενοδοχείο τους. Εκεί θα παραμείνουν μέχρις ότου βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Qatar, όλα τα μέλη του paddock θα κάνουν τυχαία τεστ, ενώ έχουν δεσμευτεί 4 ξενοδοχεία στην περιοχή για να λειτουργήσουν ως βάση του paddock. Κανείς δεν θα επιτρέπεται να νοικιάσει αυτοκίνητο και για τη μεταφορά τους από και προς το ξενοδοχείο και την πίστα, θα φροντίζουν οι οργανωτές. Από το ξενοδοχείο θα φεύγουν για την πίστα και μόνο και δεν θα επιτρέπεται να πάνε πουθενά αλλού.

 

Για την ώρα, εξετάζεται η περίπτωση να επιτραπούν – υπό προϋποθέσεις – κάποιες εκδρομές, ενώ (πάλι μέχρι στιγμής) έχει δοθεί η άδεια σε όλους όσοι σχετίζονται με τη μεγάλη κατηγορία, να φύγουν στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στο τελευταίο τεστ και τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Αντίθετα, οι άνθρωποι της Moto2/Moto3 – το τεστ των οποίων στην πίστα θα γίνει 19 έως 21 Μαρτίου – δεν θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα τους.

 

Τα παραπάνω πρωτόκολλα ασφαλείας θα ακολουθηθούν από την αρχή για όποιον θελήσει να ταξιδέψει στη χώρα του, μεταξύ του τελευταίου τεστ και του πρώτου Grand Prix.

Επόμενο άρθρο »

Η Aprilia νικά την Honda στην Jerez!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Test Aprilia: Φωτο της νέας μοτοσυκλέτας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα